NPO 1 schuift Emma Wortelboer naar voren als zaterdagavondster

Waar het hele Songfestival bij elkaar krijsen al niet goed voor is. Emma Wortelboer maakt een flinke promotie bij de NPO. Ze wordt naar voren geschoven als een heuse zaterdagavondster.

Tik m aan © Ed van de Pol

Emma Wortelboer gaat samen met Frank Evenblij de gloednieuwe zaterdagshow Tik M Aan presenteren. Hierin gaan zeven koppels de strijd met elkaar aan om vanuit het niets de mooiste en meest complexe kettingreacties te bouwen met alledaagse voorwerpen. Klinkt als maatschappelijk relevant publieke-omroep-amusement dus.

Prestigieuze klus

Het is voor Emma een prestigieuze klus, aangezien het om een bijzonder prominent uitzendmoment gaat. Zij en Frank zullen vanaf 10 april maar liefst zeven weken lang elke zaterdag te zien zijn om 20.30 uur, direct na het Achtuurjournaal.

Hoe is de verdeling tussen Emma en Frank? “Emma Wortelboer volgt de kandidaten in het proces van idee tot uitvoering en Frank Evenblij leidt de competitie in de arena.”

Kunst-tv

Waar komt dit idee vandaan van het bouwen van een kettingreactie met voorwerpen? Producent Erik van der Hoff heeft zijn inspiratie gezocht bij allerlei kanalen op YouTube, waar hiermee ‘miljoenen’ mensen vermaakt worden. “Het gigantische online succes van deze video’s wordt nu in een uniek jasje gestoken op televisie.”

Maar wat is hier publieke omroep aan? BNNVARA beweert dat het een mix is van ‘entertainment, wetenschap en kunst’. En laat kunst nou net een van de pijlers van de publieke omroep zijn. “Een goed werkende kettingreactie is een kunstwerk.”

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen