Noodkreet Roy Donders: ‘John de Mol, geef je me een datingshow?’

Het zit Roy Donders allemaal niet mee. Zo ben je de huispakkenkoning van Nederland, zo haal je alleen nog maar het nieuws als je je vet weg laat zuigen in Turkije. Nu slaakt hij een noodkreet.

Roy Donders © Shownieuws

Roy wil dolgraag terug op de buis en daarom deed hij zondagavond in Shownieuws een oproep aan John de Mol, de Hilversumse televisiegod die sterren maakt en breekt. Al jaren paradeert Roy in de media met het idee voor een eigen datingshow, maar de televisiebazen happen maar niet. Nu probeert hij het iets directer: “Dus, John?!”

Roy wil datingshow

Shownieuws zocht de gevallen realityster op om hem te feliciteren met zijn dertigste verjaardag. Er is weinig nieuws rondom Roy, dus het ging eerst even over zijn Turkse lipo-avontuur. “De laatste vetjes moesten er gewoon af. Ik hou niet van de sportschool, dus dan maar naar Turkije.”

Daarna pitchte Roy weer eens zijn idee voor een eigen datingshow. “Ik ben natuurlijk al weer 2,5 jaar vrijgezel en ik denk: hoe leuk is het als er een soort datingshow komt waarbij er allemaal jongens meedoen en dat mijn moeder en zus dan in de jury zitten? Die zijn natuurlijk doodeerlijk, dus die vertellen alles wat ze denken. Dat is dan lachen, gieren, brullen. Maar het is nooit echt van de grond gekomen.”

Waarom via tv?

Waarom moet het in vredesnaam allemaal via de televisie? “Het is gewoon zo moeilijk om als bekende Nederlander… Je spreekt niet zomaar even met iemand af van Instagram of via Facebook of weet ik veel wat”, aldus Roy.

Mensen komen toch vaak op je roem af, aldus Roy. Dan maar via de televisie. Daar draait het gelukkig niet om de schijn en de spotlights. “Het zou voor mij wel de ideale oplossing zijn denk ik. Dus John!”

‘Alsjeblieft niet!’

Ronald Molendijk, die avond aan avond aan de desk van Shownieuws zit om zo’n beetje alle onderwerpen van de hardwerkende redactie af te kraken, vindt het een verschrikkelijk idee.

“Mag ik een oproep doen? Als John – want hij bedoelt John de Mol – dit heeft gezien, mag ik dan in de jury? Want de eerste de beste die aan de deur komt, daar zeg ik van: ‘Ja dat is het, einde programma, klaar en door.'”

De Shownieuws van gisteren kunt u hier terugzien.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen