Jan Slagter zet tv-magneet André van Duin liefst elke dag aan het werk

André van Duin is dé kijkersmagneet van Omroep Max. Heel Holland Bakt, Hendrik Groen, Denkend aan Holland: het zijn stuk voor stuk kijkcijferhits. Het liefst zet Max hem élke dag aan het werk, zegt André.

André van Duin © MAX, Roland J. Reinders

André voelt zich enorm gewaardeerd bij Omroep Max. “Ik voel me bij Omroep Max enorm thuis. Jan Slagter is een geweldige baas. Ik krijg veel leuke tv-klussen. Als het aan Jan ligt, werk ik elke dag, haha”, zegt hij in de Party. En daar is hij best blij mee. “Mijn werk houdt me op de been. Ik geniet er echt van.”

Enorm gemis

Zijn tv-carrière had ook niet op een beter moment kunnen komen: André is sinds het overlijden van zijn man Martin vaak alleen. “Huilen om Martin doe ik nog elke dag. Dat zal altijd zo blijven, denk ik. Ik mis hem enorm, hij was een geweldige man. Een heel lieve echtgenoot. Tja, de glans is wel een beetje van het leven. Wij deelden echt alles.”

André vindt zijn leven erg stil geworden. Hij is zijn klankbord verloren. “Belangrijke beslissingen op werkgebied bespraken we met zijn tweetjes. Maar ook een beetje roddelen na een feestje. Zo van: ’Wat zag zij eruit’ of ’Wat had hij een lelijk huis’. Dat is sinds Martins overlijden allemaal weggevallen. Nu kom ik alleen thuis na een feestje.”

Niet met pensioen

Dat Max hem zo aan het werk houdt, vindt André dan ook totaal geen ramp. “Vroeger moest ik hoedjes op en gekke bekken trekken om de kijkers te vermaken, nu kan ik gewoon mezelf zijn. Het is heel fijn dat de mensen mij als persoon ook heel leuk vinden. Als ik de reacties op internet lees, lijk ik wel de ideale schoonzoon. Maar dan wel een vrij oude, haha.”

Aan pensioen moet André nog niet denken. “Voorlopig ga ik gewoon lekker door, jullie zijn nog niet van me af!”

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen