Geert Wilders is anti-NPO, maar zit er wel: ‘Ja, beetje hypocriet’

Geert Wilders roept al sinds jaar en dag dat hij anti-NPO is, maar is momenteel niet weg te slaan bij de publieke omroep. “Dat is misschien een beetje hypocriet, maar niets menselijks is mij vreemd.”

Geert Wilders © WNL

Geert doet zijn uitspraak vandaag in gesprek met de Volkskrant, waarin hij gevraagd wordt naar zijn NPO-optredens. Hij duikt momenteel in veel programma’s op: van Goedemorgen Nederland tot Ingelijst en van WNL op Zondag tot de verkiezingsserie van Jeroen Pauw. En dat voor iemand die gruwelt van de NPO.

Geert heeft er lol in

Het is niet anders, zegt Geert. “Ik denk dat ik op Facebook, Instagram en Twitter de meeste volgers heb van iedereen. Daarmee bereik je meer mensen dan door naar zaaltjes te gaan. Hoewel ik van dat onder de mensen komen en handen schudden altijd heb genoten. Dat kan nu niet, dus ik doe nu ook al die verschrikkelijke televisiestudio’s en de nog ergere tv-debatten.”

Tijdens de huidige coronalockdown zijn tv-optredens toch een beetje onmisbaar, zegt Geert. Hij vindt zichzelf naar eigen zeggen dus best een beetje hypocriet, maar: “Laat ik eerlijk zijn: in de campagne hebben we de media gewoon nodig. Als ik er eenmaal ben, heb ik er lol in.”

Kaagbaan

Geert deed vorige week ook mee aan het radiodebat van de publieke omroep. Met zijn grapje over de Kaagbaan – minister Kaag heeft volgens hem zó veel gevlogen dat de Kaagbaan naar haar vernoemd is – haalde hij veel publiciteit.

Hoe kijkt hij daarop terug? “Dat vind ik geweldig leuk ja. Het lukt niet altijd, maar soms wel”, zegt hij. “In de voorbereiding bedenk je hoe je dat een goeie touch kunt geven, waarmee je het debat naar je hand zet. Dat hoort bij het metier.”

Het Volkskrant-interview met Geert Wilders kunt u hier lezen.

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen