Nieuwe 5 Uur Show-presentatrice: ‘Waar staan de kijkcijfers?’

Roos Schlikker, de nieuwe presentatrice van De 5 Uur Show, heeft naar eigen zeggen geen idee waar ze de kijkcijfers kan vinden. Gelukkig maar, want in haar geval word je daar ook niet echt vrolijk van.

Roos Schlikker © William Rutten

De kijkcijfers maken totaal geen indruk op Roos, de derde presentatrice van de talkshow op SBS 6. “Totaal niet. Ik heb zelfs geen idee waar ik die kan vinden. Ik vermoed iets met kijk- en luisteronderzoek. Wel vind ik de 5 Uur Show een mooi programma om mijn eerste meters te maken. Ik had echt niet meteen bij Op1 willen zitten”, zegt ze in De Telegraaf.

Niemendelletje

Zonder ervaring bij Op1 gaan zitten was natuurlijk ook een optie, kijk naar Giovanca Ostiana en Talitha Muusse. Maar daar had Roos dus geen zin in. Toch ziet ze ook De 5 Uur Show niet als een niemendalletje. “De 5 Uur Show is gelukkig een tamelijk journalistiek programma waarin de actualiteit van die dag voorbij komt.”

Ziet ze het als de Nieuwsuur van SBS 6? “Nee. En ook geen Zomergasten. Dat hoeft het ook helemaal niet te wezen, die pretentie heb ik niet.”

Keihard lachen

Aanvankelijk moest Roos keihard lachen toen ze gevraagd werd voor de presentatie. “Toen ik werd gebeld met deze vraag, heb ik eerst een halve minuut veel te hard gelachen. De hoofdredacteur zei later: ’Ik had het moeten opnemen. Nog nooit heb ik zo’n rare reactie op een tv-aanbod gehad’.”

Gaat ze nu voor een carrièreswitch? “Zeker niet: ik ben met hart en ziel schrijver.”

De andere presentatrices van De 5 Uur Show zijn Brecht van Hulten en Carolina Lo Galbo.

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen