Koffietijd in MAX-sferen: drie presentatrices dit jaar 50

Na Loretta Schrijver (64) betreden ook de drie andere presentatrices van Koffietijd dit jaar de vijftigplus-club. Daarmee behoren alle RTL-koffiediva’s binnenkort tot de doelgroep van Omroep MAX.

Koffietijd © Nick van Ormondt

Pernille La Lau is op 18 september als eerst aan de beurt, Quinty Trustfull volgt op 6 oktober en Vivian Slingerland op 29 november. Alle drie worden ze vijftig. Dan dient onmiddellijk de grote vraag: hoe lang tolereert RTL dit? Is Quinty bang voor het naderende einde? “Totaal niet. Helemaal niet”, zegt de presentatrice in Het Parool.

Niet bang voor tv-exit

Tv-vrouwen van boven de vijftig kunnen tegenwoordig best, vindt Quinty. Ze houdt dus geen rekening met een tv-exit. “En als het wel zo zou zijn: hé, so be it, dan vind ik daar mijn weg wel weer in. Ik vind het leven naast mijn werk ook hartstikke leuk dus ik val heus niet in een zwart gat. Maar ik ben er niet bang voor.”

Het is juist ook het sterke aan Koffietijd dat het programma niet gepresenteerd wordt door ‘heel jonge meiden’, aldus Quinty. “Loretta en ik zijn vrouwen die weten wat het leven kan brengen, we hebben dingen meegemaakt. Ja, ik tik de 50 aan, net als Vivian en Pernille, die op de andere dagen presenteren.”

Vijftigersparade

Al met al is Koffietijd straks één grote vijftigersparade. Geen punt, denkt Quinty. “Als ik om me heen kijk, zie ik dat juist dames die enigszins op leeftijd zijn het heel goed doen op tv. Anita Witzier, Astrid Joosten, Linda de Mol – dat noem ik inspiratiebronnen.”

Bij CNN zijn ook de nieuwspresentatoren allemaal wat ouder, zegt Quinty. “Natuurlijk hoor ik mensen weleens denken: hee, die Quinty krijgt ook rimpels! Dan denk ik: ja, gek hè, wat dacht jij dan? Dat ik altijd 25 blijf?”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen