Na jarenlang bierfestijn: Eva Jinek al 60 dagen zonder alcohol

Na een jarenlang bierfestijn is het Eva Jinek eindelijk gelukt om de alcohol af te zweren. Ze leeft morgen alweer zestig dagen alcoholvrij en daar is ze best trots op: ze voelt zich beter dan ooit.

Eva Jinek © RTL

Eva Jinek, die jarenlang met een biertje haar talkshow presenteerde, stopte op 2 januari met drinken. “Ik las wel vaker een alcoholvrij talkshowseizoen in, want ik ben een Tsjech van oorsprong en wij beschouwen bier als een soort levenselixer”, zegt de presentatrice op haar website.

Eva niet meer aan bier

Al dat bier gaat echter niet lekker samen met een actieve levensstijl. “Het verhoudt zich slecht tot om 2.30 uur naar bed gaan en om 7.30 uur weer opstaan wegens kind, talkshowappgroep en kijkcijfers. Daarom is het een goed idee om drank uit te sluiten, hoe gezellig het ook is om na de uitzending wat te drinken.”

Ditmaal is Eva behoorlijk standvastig met haar poging om te stoppen. “Als ik me afvraag waarom ik dit doe en wat het me oplevert, googel ik ‘before and after quitting alcohol’. Eén blik op mensen die er geweldig veel beter uitzien als ze zijn gestopt, is vaak genoeg om elke twijfel te stoppen.”

Eva’s huid komt op adem

Om steun te krijgen in dit proces, heeft Eva zich aangesloten bij de Canadese groep Tired of Thinking of Drinking. “Handig als je een moeilijk moment hebt en je wilt erover praten, maar niet met collega’s of vriendinnen”, zegt ze. “Zo bouw je een hele toolbox op van instrumenten die je helpen niet te drinken.”

Eva voelt zich al een stuk beter. “Je huid wordt er beter van en je hoeft geen tijd meer te besteden aan beslissen of je wel of niet gaat meedrinken als iemand een fles opentrekt. Maar vooral: als je een clusterfuck hebt van allerlei problemen tegelijk, is het veel makkelijker om die te ontwaren en te overzien.”

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen