Michiel Romeyn ergert zich aan Arjen Lubach: ‘Kan ik niet tegen’

Michiel Romeyn, die momenteel in de media zijn nieuwe Amazon-serie Trecx promoot, haalt in de Volkskrant uit naar Arjen Lubach. Hij is geen fan van zijn programma Zondag met Lubach.

Michiel Romeyn © Amazon

De satirische tv-show van Arjen Lubach op de zondagavond van NPO 3 is een enorme kijkcijferhit, maar Michiel doet niet mee met het bejubelen van de VPRO-ster. Sterker nog: de acteur ergert zich behoorlijk aan de presentator. Hij houdt niet van de presentatiestijl van Arjen.

Geen fan van Lubach

Michiel wordt in de krant gevraagd om te kiezen tussen Promenade en Zondag met Lubach. “Promenade”, antwoordt hij resoluut. “Zondag met Lubach vind ik altijd wel goed gemaakt, maar ik kan niet tegen die aanpak van Lubach. Die rare vergelijkingen. ‘O, dat is echt net zoiets als…’ Dan kijkt hij alsof hij zojuist iets héél ondeugends heeft gezegd. Het eerste seizoen had hij ook zo’n Amerikaanse lachband.”

Promenade is daarentegen wel top, vindt Michiel. “Promenade vond ik sterk: RTL Boulevard-achtige programma’s nadoen, uiterst geestig. Ik kijk graag naar Ton Kas. Die kan als geen ander een Amsterdammer spelen, daar kan ik nog een puntje aan zuigen.”

Boos op VPRO

Michiel heeft sowieso weinig op met de VPRO. De omroep sloeg zijn nieuwe serie Trecx, die nu dus in première gaat bij Amazon, af. “Ik heb het ook aangeboden aan de VPRO. (Zet deftig accent op) ‘Ik zal aan de redactieleden vragen of ze geïnteresseerd zijn’, zeggen ze dan. Vervolgens hoor je geen reet. Na vier dagen bel ik opnieuw. Nou, ze waren tótaal niet geïnteresseerd.”

De VPRO wilde eerder de uitzendrechten van Jiskefet wél hebben. “Voor de exclusieve rechten van de herhalingen hadden ze een fooi over, zo rond de 1.000 euro, dus dat ging niet door. Daarna bleek dat Amazon er een stuk meer voor wilde betalen.”

Een lang interview met Michiel Romeyn kunt u lezen in de Volkskrant of via Blendle.

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen