Mark Rutte gaat op visite bij Shownieuws, Geert Wilders wil niet

In de categorie ‘alleen in verkiezingstijd’: minister-president Mark Rutte schuift binnenkort aan in het tv-programma Shownieuws op SBS 6. Hij zal er stemmen proberen te werven voor de VVD.

Mark Rutte © Nieuwspoort

Het nieuws werd gisteren aangekondigd door presentatrice Airen Mylene. “Met de verkiezingen in zicht staat ook Shownieuws de komende tijd in het teken van de politiek. Binnenkort schuiven vier lijsttrekkers bij ons aan. Woensdag zit Jesse Klaver bij ons aan tafel, daarna volgen ook Wopke Hoekstra, Lilianne Ploumen en Mark Rutte.”

Politici op SBS

Het is evident dat de Airen Mylene’s en Tooske Ragassen van deze wereld nou niet bepaald op het niveau van Mariëlle Tweebeeke zitten – dat Airen gisteren geen flauw idee had hoe je Lilianne Ploumen uitspreekt was al veelzeggend – maar het is natuurlijk best een goed plan van de campagneteams.

Je kunt Mark en Wopke wel drie keer bij Buitenhof neerzetten, maar er is geen SBS-kijker te vinden die daar überhaupt ooit van gehoord heeft. Lijsttrekkers kunnen bij SBS 6 het gewone volk bereiken en stemmen werven bij een programma als Shownieuws zal best een bijdrage kunnen leveren.

Geert niet van de partij

Merkwaardig genoeg is Geert Wilders, die toch een groot deel van de SBS-achterban bedient, níet van de partij. Kennelijk had hij er geen zin in om gesandwicht te worden tussen Hazes-familieruzies en Martien Meiland en zijn te grote worst. “Geert Wilders heeft vriendelijk bedankt voor de eer.”

Geert is over het algemeen al wat minder happig op media-optredens, al doet hij dit jaar wel aanzienlijk meer dan tijdens de verkiezingen van vier jaar geleden.

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen