Linda de Mol kan niet poepen op haar werk: ‘Lukt echt niet’

Linda de Mol vindt het verschrikkelijk om buiten haar eigen huis te poepen. Of ze nou op de filmset staat of in de televisiestudio: bij aandrang knijpt ze haar billen, zonodig urenlang, tegen elkaar aan.

Linda de Mol © Roy Beusker

Thuis vindt Linda het heerlijk om zichzelf uitgebreid te laten gaan op het toilet, maar buitenshuis is dat wel anders, vertelt ze in het bruine nummer van de LINDA. “Bij andere toiletten weet ik niet hoe snel ik er met mijn lichte vorm van smetvrees weg moet komen”, aldus de televisiekoningin van SBS 6.

Number two

Áls Linda al buitenshuis naar de wc gaat, bijvoorbeeld in de Talpa-studio, dan is het hoogstens om haar blaas even snel te legen. “Ik bezoek ze sowieso hooguit voor een plasje, want number two lukt me alleen in the privacy of my home. Ik laat mensen graag in de waan dat BN’ers naar bloemetjes ruiken.”

Een ongekend slechte gewoonte van Linda, want je poep ophouden kan leiden tot chronische constipatie en dat is echt verschrikkelijk hinderlijk. “Schijnt reuze ongezond te zijn trouwens, dat ophouden, maar ik kan het echt niet”, verdedigt de televisiester zich.

Setbuik

Inmiddels is Linda een heuse kampioen ophouden geworden. Eind vorig jaar draaide ze zeven weken lang de film Alles op Tafel en de opnames duurden van 16.00 tot 2.00 uur. Er werkten in totaal dertig mensen aan mee. “Met slechts één bruikbaar toilet. Gevalletje ophouden dus tot ik midden in de nacht thuiskwam.”

Veel acteurs hebben daardoor een ‘setbuik’. “Een buik die eruitziet of je vijf maanden zwanger bent omdat je je gegooid hebt.”

Vijf toiletten

Gelukkig heeft Linda thuis genoeg mogelijkheden om naar het toilet te gaan, ook als haar jongere vriend of een van haar kinderen het eten van gisteren eruit drukt. Ze heeft namelijk vijf toiletten. “En ze zijn ook nog allemaal in gebruik.”

Eén van die toiletten wordt gebruikt door Linda’s onderdanen. “Die in de kelder door mensen die onderhoud komen doen.”

LINDA.

De nieuwste editie van LINDA., ‘Shit happens’, ligt op dit moment in de supermarkten.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen