Xander van der Wulp heeft latrelatie: ‘Op 170 kilometer afstand’

Xander van der Wulp heeft een latrelatie. Waar hijzelf gewoon in Utrecht woont, resideert zijn vriendin Relinde helemaal in Leeuwarden. “Op zo’n 170 kilometer afstand”, aldus de NOS-ster.

Xander van der Wulp © Op1

Het gaat vooralsnog best prima – ze zijn al twee jaar samen – maar makkelijk is het allemaal niet. “Hoe krijgen we het voor elkaar hè, een relatie op zo’n 170 kilometer afstand. Dan is het extra fijn om een avond samen tv te kunnen kijken”, zegt Xander, die bekend is als politiek verslaggever van de NOS, in de VARAgids.

Latrelatie

Een latrelatie is een liefdesrelatie waarbij twee minnaars een in hoofdzaak monogame relatie hebben en ervoor kiezen geen gezamenlijke huishouding te voeren, maar apart te wonen. In dit geval lijken hun kinderen de oorzaak te zijn Relinde heeft in Friesland een zoon en een dochter, terwijl Xander zelfs dríe kinderen uit een vorige relatie heeft.

Xander en Relinde gaan vaak gezellig met elkaar cocoonen als al die kinderen herrie maken bij de ex-partner. “Dit weekend zijn we bij Relinde. Meestal zijn we zonder de kinderen”, zegt de journalist.

Gevoelsmens

Al met al laat Xander in de televisiegids plotselijk zijn menselijke gezicht zien. Naast het harde journalistieke werk, blijkt hij namelijk ook een romantisch gevoelsmens te zijn. Wat doen de twee als ze samen zijn? “Dan kruipen we in de hoek van de bank en kijken we bijvoorbeeld De slimste mens of Ik vertrek”, verklapt Relinde.

Soms zit het samen tv kijken er niet in, omdat Xander dan zelf op tv is, bij Op1 bijvoorbeeld. “Ongeveer om de seconde app ik wat ik er van vind. Praat ik ook een beetje mee”, lacht Relinde.

Mobieltje

Nu weten we eindelijk waarom Xander na zijn bijdrages bij Op1 altijd in het publiek zit met zijn mobieltje. “Dat lees ik soms al na afloop van het gesprek als ik op de tweede rij ga zitten. Mag eigenlijk niet van de regie, want je moet interesse blijven tonen in de andere gasten.”

Het VARAgids-interview, waarin Xander ook verklapt fan te zijn van Veronica Inside en Diederik Ebbinge, kunt u lezen via Blendle.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen