Lilianne Ploumen heeft grootste lol in rechtse Shownieuws-studio

Er wordt weleens geroepen dat linkse mensen geen humor hebben, maar PvdA-voorvrouw Lilianne Ploumen had zondagavond de grootste lol tussen de rechtse deskundigen van Shownieuws.

Lilianne Ploumen © Shownieuws

Nu politiek Den Haag zo’n beetje alleen de televisie heeft om campagne te voeren, duiken de lijsttrekkers werkelijk óveral op. Ook Shownieuws, dat relatief weinig aandacht besteedt aan politiek, ontvangt sinds vorige week diverse politici. Gisteren was het de beurt aan Lilianne Ploumen van de PvdA.

Rechtse studio

Ondanks dat de studio vol zat met rechtse heren, werd Lilianne met open armen ontvangen. Ze vermaakte zich kostelijk met VVD-prominenten Albert Verlinde en Frits Huffnagel en de ook niet bepaald linkse Guido den Aantrekker.

De PvdA-leider kon hartelijk lachen met de heren, was zeer energiek en zag er ook nog eens beeldig uit. “Ik heb eindeloze energie en dat komt heel goed van pas in deze campagnetijd”, merkte de politica op.

‘Ik eet alleen tomaten!’

Lilianne wist goed in welk gezelschap ze zich verkeerde. “Als kind van middenstanders leer je wel echt aanpakken en je weet – dat zal jullie ook zeker aanspreken – dat als je niet werkt, je niets verdient”, merkte ze op.

Albert lachend: “Je kijkt naar twee VVD’ers en zegt: ‘Dat zal jullie aanspreken’. Hahahaha.” Dan: “Je bent van de PvdA, maar volgens mij ben je wel iemand die altijd verbindt. Wij zijn dan toevallig VVD’ers en Guido is echt SP. Linkser dan Guido kom je niet.”

Guido cynisch: “Ja, enorm. Ik eet alleen maar tomaten, ja. Hahaha.”

Lilianne: “Hahaha.”

Linkse partijen

Albert Mingelen: “Je bent wel altijd iemand die verbindt, maar je hebt wel gezegd dat er in een kabinet ook iets anders bij moet.”

Lilianne: “Ja, er moeten wel linkse partijen bij. We leven in Nederland met 17 miljoen mensen en we moeten het een beetje rooien met elkaar, een beetje aardig zijn voor elkaar. Je kunt het nooit alleen. Je moet in de politiek ook samenwerken met iedereen, maar inderdaad: alleen met een andere linkse partij erbij.”

Complimenten

Lilianne nam in de Shownieuws-studio veel complimenten in ontvangst. Frits: “Ik vind dat mevrouw Ploumen het heel knap doet. Ze is immers pas heel laat lijsttrekker geworden. Ik vind het een heel knappe campagne. Het is ook een campagne waarin ze veel van zichzelf laat zien, wat ze hier ook doet. Zo ken ik je eigenlijk ook wel.”

Guido: “Ze heeft ook heel veel energie.”

Frits: “Ik begrijp alleen niet dat je alleen maar in een kabinet wil gaan zitten als GroenLinks erbij zit, want waarom zou je dan op de PvdA stemmen?”

Lilianne: “Voor een sociaal Nederland moet je echt de PvdA hebben, maar in 2017 hebben we alleen met de VVD geregeerd en dat is niet zo goed bevallen. Het is belangrijk om de VVD ook een beetje naar links te duwen.”

De Shownieuws van gisteren kunt u hier terugkijken.

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen