Kalvijn zeikt Gerard Joling af in nieuwe talkshow: ‘Geboren in 1936!’

Gerard Joling is eigenlijk de ideale talkshowgast: staat altijd aan, is altijd gezellig en steekt zijn mening niet onder stoelen of banken. Gisteren zat hij in de eerste aflevering van De Kalvijnshow.

Kalvijn en Gerard Joling © NPO 3

YouTube-ster Kalvijn is naar de televisie gekomen en heeft nu een eigen talkshow op NPO 3: de eerste afleveirng van De Kalvijnshow wist gisteren 223.000 kijkers te boeien. Er zaten drie gasten in de uitzending: Gerard Joling en twee types uit Kalvijns doelgroep waar je Wikipedia voor nodig hebt.

Kalvijn roast Gerard

Kalvijn begon zijn show met een soort stand-up waarin hij zijn gasten al roastend aankondigde. “De man, de legende, de koning van de gouden plaat met alweer een nieuw track, maar vooral: mijn collega-youtuber”, zei hij over Gerard. En dan: “Een man van jouw leeftijd die gaat vloggen, ik weet het niet hoor. Dat is een beetje alsof ik opeens tv zou gaan maken. Oh… Nou, goed.”

Terwijl Gerard lachend toekeek, vervolgde Kalvijn: “Ik vind het echt bijzonder. Deze man is geboren in 1936, maar hij ziet er nog steeds geweldig uit! Moet je dat gebit zien joh! Wat is er witter Gerard, je tanden of je publiek? Maar het mooie van Gerard is: hij is altijd gezellig. Deze man kan niet eens chagrijnig kijken, zelfs al zou hij willen!”

Dikke buik

De Kalvijnshow was niet heel slecht, maar ging helemaal nergens over. Kalvijn duikelde onder meer de strandfoto van Gerard met Will Smith op, uit 2014. De zanger probeerde destijds een selfie te maken met Will en een fotograaf legde dat tafereel vast. Het resultaat was nogal pijnlijk voor Gerard: de zanger stond op de foto met een enorm dikke buik.

Hoe blikt Gerard daarop terug? “Ik lag op een zonnebedje en dacht: godverdorie, dat is Will Smith, even kijken of ik een fotootje kan maken. En wat gebeurt er? Ik loop naar die Will Smith toe en er liepen allemaal topless meisjes achter hem aan te gillen, maar ik vroeg: ‘Can we make a selfie?’ Hij zei: ‘Of course.’ Een heel aardige vent. Tak, tak, tak.”

Selfie mislukt

Eenmaal terug van de ontmoeting baalde Gerard als een stekker. “Ik was toch een soort onder de indruk van die man omdat hij zo ongelooflijk vriendelijk was. Ik ben daarna terug naar mijn bedje gegaan en belde gelijk mijn vrienden op van: ‘Jeeee, je raadt nooit wie ik op het strand tegen kwam?! Will Smith! Ik sta ermee op de foto!'”

“Dus ik pak vlug mijn telefoon en dacht: godverdorie, het is mislukt, hij staat er helemaal niet op.”

Flirten met Kalvijn

Gerard (60) was overigens flink aan het flirten met Kalvijn (24). “Ik heb nog iets voor jou”, zei Kalvijn bijvoorbeeld aan het eind. Gerard daarop: “Ga je jezelf uitkleden?”

Volgende week zijn Katja Schuurman, Famke Louise en Poke te gast in De Kalvijnshow.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen