Jesse Klaver baalt van blunder tijdens RTL Verkiezingsdebat: ‘Jezus’

Jesse Klaver baalt van zijn enorme blunder tijdens het door 1,8 miljoen mensen bekeken RTL Verkiezingsdebat. Hij noemde Ronald Koeman in het programma de bondscoach van Nederland.

Jesse Klaver © Jinek

Het is volgens GroenLinks-leider Jesse heel belangrijk dat Nederland diverser en inclusiever wordt en nam het Nederlandse elftal als voorbeeld. “Als Ronald Koeman deze zomer alleen maar witte jongens zou opstellen, dan weet ik een zeker: dan worden we absoluut geen Europees kampioen”, zei hij tijdens het televisiedebat.

Blunderende Jesse

De blunder van Jesse leidde tot aardig wat hilariteit op social media, omdat niet Ronald Koeman maar Frank de Boer de bondcoach van Nederland is. Een dag later, gisteren dus, werd hij met zijn blunder geconfronteerd door Jinek-reporter Jaïr Ferwerda. “Hebben we nog gedroomd over Ronald Koeman vannacht?”

Jesse blozend: “Ach hou op, schei uit zeg. Jezus christus.”

Waar ging het fout?

Jaïr: “Wat ging daar fout hé?!”

Jesse: “Nou, misschien had ik dit even moeten checken. Ja, het zat gewoon in mijn hoofd.”

Jaïr: “Wie is dan wel de bondscoach?”

Jesse: “Frank de Boer.”

Jaïr: “Oké, ja hoor, gelukkig!”

Johan Derksen

Johan Derksen vindt het geen doodzonde van Jesse, liet hij gisteren weten in Veronica Inside. De voetbalanalist zag de GroenLinks-leider de fout live maken en merkte dat zijn vrouw ook geen enkel idee heeft wie de bondscoach is.

“Die vergissing kan ik me wel voorstellen, want ik zat op de bank en toen zei ik dat ook en toen zei mijn vrouw: ‘Wie is er dan de bondscoach?’ Dus mensen die niet in de voetballerij zitten weten dat misschien niet.”

Fragment

De rubriek van Jaïr ziet u onderstaand:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen