Fidan Ekiz stoorde zich aan één ding tijdens RTL Verkiezingsdebat

Fidan Ekiz heeft zich behoorlijk gestoord aan iets dat vrijwel alle lijsttrekkers zondagavond zeiden tijdens het RTL Verkiezingsdebat, dat 1,8 miljoen kijkers scoorde. “Het werkte voor mij averechts.”

Fidan Ekiz en Nadia Zerouali © De Vooravond

De presentatrice van De Vooravond was een van de vele kijkers van het televisiedebat. Fidan vindt dat de politici moeten werken aan hun geloofwaardigheid, want volgens haar werkt het averechts als ze aankondigen dat ze ‘even heel erg eerlijk gaan zijn’ tegen hun gesprekspartner.

Onhandig

Heel onhandig, vindt Fidan het. “Wat mij opviel was – maar dat deden meerdere lijsttrekkers – dat ze vaak zeggen: ‘Als ik heel eerlijk ben’, of: ‘Ik wil heel eerlijk zijn.’ Daardoor ga je bijna denken: oh, dan ben je alle andere keren niet eerlijk ofzo. Daar wordt heel erg de nadruk op gelegd. Viel dat jou ook op?”

Fidan stelde die vraag aan onderneemster Nadia Zerouali, die tijdens het verkiezingsdebat recht tegenover Geert Wilders werd gezet en daarover kwam praten bij De Vooravond. “Ja, ik denk dan altijd: als kinderen dat doen, dan moet je gaan oppassen”, merkte ze op.

Averechts

Tafelgast Pieter Mooij, die tegenover Wopke Hoekstra werd gezet: “Ja, of ze hebben allemaal dezelfde mediatraining, dat kan ook.”

Fidan: “Ja, dat zal het waarschijnlijk zijn, maar het werkte wat mij betreft gewoon averechts. Je denkt dan: oh, nu ben je wel eerlijk, en alle andere keren niet.”

Pieter: “Ze pakken gewoon denktijd.”

Couscous

Kookboekschrijfster Nadia Zerouali nodigde Geert Wilders tijdens het debat uit om onder het genot van couscous met elkaar in gesprek te gaan. Die couscous weigerde Geert. “Nee, maar hij wil wel met me praten, dus daar wil ik hem ook zeker aan gaan houden. Ik begreep vandaag dat z’n broer zei dat ze vroeger heerlijk gesmikkeld hebben van couscous.”

Nadia gaat er alles aan doen om Geert te spreken te krijgen. “Hij gaat echt van me blijven horen, totdat ik met hem aan tafel zit. Als hij nu denkt dat hij van me af is… Hij verstopt zich ook. De rest zie je gewoon rondlopen, maar de rest is gewoon verstopt in achterkamertjes ergens.”

Hoe zou dat nou toch komen…

Fragment

Nadia in De Vooravond:

https://twitter.com/devooravondtv/status/1366452971320586241

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen