John de Mol baalt, wilde net als RTL met dominoshow komen

John de Mol baalt er behoorlijk van dat RTL een dominoshow gaat maken in samenwerking met YouTube-sensatie Lily Hevesh. “Ik liep eigenlijk al sinds het einde van Domino day met dit idee.”

John de Mol Foto: William Rutten

Na het grote succes van de knikkershow Marble Mania, had John de Mol op SBS 6 graag ook nog eens een dominoshow gebracht: Domino Duel. Nu komt RTL 4 echter met een dominoprogramma. YouTube-ster Lily Hevesh weet vele miljoenen kijkers te boeien met haar dominokanaal Hevesh5 en dat is niet alleen John opgevallen.

Formatdiefstal?

John liet contact opnemen met Lily, maar al snel bleek dat zij afspraken had gemaakt met de combinatie EndemolShine en RTL. “Ik heb me daar wel even over verbaasd, want ik heb met mensen van EndemolShine die ik nog kende uit de tijd van Domino Day over Domino Duel gesproken. Zouden ze zo op het idee zijn gekomen?”, zegt hij in De Telegraaf.

Strooit John hier met beschuldigingen van formatdiefstal? Dan zwakt hij af: “Het komt vaker voor dat ideeën op verschillende plekken tegelijkertijd ontstaan.”

Geen domino-oorlog

Er zit gelukkig geen domino-oorlog aan te komen. “Als het was gelukt om die Chinees-Amerikaanse dame te contracteren, waren we wellicht een domino-gevecht aangegaan. Nu gaan we eerst even kijken wat ze er bij RTL van maken.”

RTL kiest voor deze dominoshow, omdat de terugkeer van Domino Day vanwege de coronacrisis niet door kon gaan. “Of Domino Duel er ooit nog van komt, dat zien we later wel weer. In ieder geval kan ik bewijzen wanneer we met de ideeën kwamen, want dat is allemaal netjes vastgelegd.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen