Jeroen Pauw bezocht pr-tour Thierry Baudet: ‘Was in de buurt’

Jeroen Pauw is gisteren op bezoek geweest bij de ‘vrijheidskaravaan’ van Thierry Baudet. De politicus ging op tour langs een aantal steden in de Randstad en bezocht daarbij ook Amsterdam.

Jeroen Pauw Foto: BNNVARA

Thierry’s standplaats in Amsterdam lag vlakbij de woning van Jeroen en daarom kwam de NPO-ster een kijkje nemen. “Ik ben gisteren naar de vrijheidskaravaan geweest van Forum voor Democratie. Niet per se omdat ik alles altijd wil meemaken, maar omdat het toch wel heel dicht bij mij in de buurt was”, vertelt hij op NPO Radio 1.

Pauw spreekt Thierry-fans

Jeroen sprak er met diverse mensen. “Ik zag in Amsterdam vrij veel jonge mensen. Ik vroeg hen: ‘Waarom zijn jullie hier eigenlijk?’ Ze zeiden: ‘Nou ja, hij is tenminste de enige die ervoor zorgt dat we weer een keer uit kunnen gaan.'”

En de oudere mensen dan? “Ik vroeg aan wat oudere mensen ook: ‘Waarom bent u hier eigenlijk?’ En die zeiden: ‘Nou, wij hebben een café en hij is de enige die roept dat het weer open mag.'”

Animo

Thierry is opgeklommen naar, vooralsnog, acht zetels. Volgens Jeroen is dat vooral te danken aan mensen die lockdownmoe zijn. Hij voorspelt daarom dat Forum bij de volgende verkiezingen inzakt. “Het is natuurlijk prachtig en ik denk dat iedereen dat wil, maar straks als dat voorbij is, dan is die animo voor een groot gedeelte ook weer voorbij.”

Bij de vorige verkiezingen profiteerde Thierry ook al van een hype, zegt Jeroen. “De vorige keer is Forum vooral zo groot geworden omdat er, in de woorden van Thierry, een soort klimaathysterie was.”

Politieke wind

Thierry verzette zich toen hevig tegen de klimaatplannen. “Het ging de hele verkiezingen daarvoor nooit over van het gas af en opeens tuimelde iedereen in Den Haag over elkaar heen dat we van het gas af moeten, maar daar hebben we deze verkiezingen niets meer over gehoord.”

Hij moet het dan ook vooral hebben van politieke hypes, denkt Jeroen. “Ik denk dat het soms gewoon een beetje naar links waait en soms naar rechts.”

Fragment

Het fragment van Jeroen op NPO Radio 1:

Wat vindt u?

Alle polls

Catherine Keyl vindt dat Gordon wel héél erg te koop loopt met zijn nieuwe geliefde. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen