Jan Slagter haalt uit naar PowNed-top: ‘Dik salaris voor niets doen’

Omroep MAX-baas Jan Slagter heeft het idee dat de kopstukken van omroep PowNed jarenlang veel te veel geld hebben gekregen voor ‘op hun kont zitten’. Dat zegt hij vandaag in de Volkskrant.

Jan Slagter en Dominique Weesie © Roland J. Reinders / M

PowNed begon in 2010 met de spraakmakende dagelijkse nieuwsrubriek PowNews op NPO 3, maar daar werd in 2014 de stekker uit getrokken. Vervolgens was de omroep jarenlang onzichtbaar, terwijl kopstukken als omroepbaas Dominique Weesie en presentator Rutger Castricum ondertussen nog steeds vele belastingtonnen graaiden.

PowNed op z’n kont

Ongepast, vond Jan Slagter dat, zegt hij vandaag in de Volkskrant. Hij was destijds tégen het opheffen van het voor NPO 3 gezichtsbepalende PowNews. “Over smaak valt te twisten, maar PowNews had lef, het was herkenbaar. En toen stopten ze, omdat het zogenaamd te zwaar werd.”

Jan, die vandaag 67 jaar is geworden, geloofde niets van die officiële reden. “Volgens mij lag het aan iets anders: gemakzucht en gebrek aan ambitie. Ze hebben jarenlang op hun kont gezeten, voor een dik salaris. Ik heb me daar enorm aan gestoord.”

Miljoenenregen

De Volkskrant stelt dat Jan hierin gelijk heeft. De krant wijst erop dat de omroep naast Studio PowNed nauwelijks nog iets uitzond. “Ter illustratie: in 2016 maakte deze omroep, met 3,6 miljoen euro subsidie, 22 uur televisie en 10 uur filmpjes voor internet. WNL vulde tien keer zoveel tv-zendtijd, voor minder dan het dubbele van het budget.”

Zelf beaamt Dominique in de krant dat zijn omroep jarenlang nauwelijks zichtbaar was op televisie. “We moesten onszelf heruitvinden. Dat heeft best een tijd geduurd, ja.”

Dominique geen geldwolf

Toch ontkent hij een geldwolf te zijn. “Ik doe het niet voor het geld. Dat kan me geen f**k schelen, omdat ik GeenStijl goed heb verkocht. En Rutger kan ergens anders drie keer zoveel verdienen. Nee, wij vinden dat we iets toevoegen aan de NPO.”

Het lange Volkskrant-artikel waarin wordt teruggeblikt op twaalf jaar PowNed kunt u lezen op de Volkskrant-site of via Blendle.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen