Het Parool is helemaal klaar met de Meilandjes: ‘Charme is eraf’

Martien Meiland en zijn steenrijke televisiefamilie hebben volgens Het Parool hun charme verloren. “Ach, wat is het jammer dat het niks meer is”, sneert de mediaredactie in de tv-rubriek ‘Han Lips’.

Chateau Meiland © William Rutten

Hoewel Chateau Meiland de afgelopen weken record na record breekt, ziet de kijker ook dat het programma steeds kunstmatiger aan het worden is. Waar de Meilandjes vlak na de verhuizing naar hun Franse chateau nog behoorlijk naturel leken, hangt ‘Chateau’ inmiddels van de toneelstukjes aan elkaar. Een afknapper, vindt Het Parool.

Zes dikke auto’s

Han Lips, zoals de fictieve tv-recensent van Het Parool heet, stopt zelfs met kijken. “Er wordt alleen nog maar genavelstaard”, klinkt het.

Het helpt bovendien niet dat het karakter van de Meilandjes verandert door hun megasalarissen, aldus de krant. “Erica zit de godganse dag dingen te doen achter een computer en Martien, die tussen de opnames door vast van de ene dikbetaalde schnabbel naar de andere jeremieert, hobbelt eromheen. Voor de deur staan inmiddels zes dikke auto’s.”

Dure huizen

Van de gekkigheid weten de Meilandjes niet meer wat ze moeten doen, stelt het dagblad. “Ze kopen dure huizen, of doen een poging daartoe. En tussendoor acteren ze dat ze naar de markt gaan of dat ze appeltaart bakken. Huppetee, weer tien minuten televisie.”

Je merkt dat de regie het eigenlijk ook niet meer weet en daardoor ‘onlogisch saaie scènes achter elkaar plakt’, luidt het oordeel. “Of het interesseert ze geen bal, dat kan ook. Uitmelken heet dat.”

De tv-recensie over de Meilandjes leest u op de Parool-site of via Blendle.

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen