GTST bevalt Romy Monteiro zó goed dat ze musicalcarrière staakt

Romy Monteiro maakt vanavond haar debuut in de RTL 4-soap Goede Tijden Slechte Tijden. De opnames lopen al een tijdje en bevallen zó goed dat ze haar musicalcarrière aan de wilgen hangt.

Romy Monteiro © Endemol

Het komt voor Romy goed uit dat ze een baantje aangeboden heeft gekregen bij GTST, want geld verdienen met musicalwerk zit er momenteel niet in. Al een jaar lang liggen alle musicalproducties stil vanwege het coronavirus. Nu ze heeft geproefd van acteren in een soap, wil ze ook niet meer terug naar de musicalwereld.

Van musical naar GTST

Het bevalt Romy heel erg goed. “Het is echt mijn nieuwe passie. Ik heb er nooit eerder aan kunnen proeven. Maar dit blijf ik doen. Of het nou in GTST is of ergens anders. Ik blijf acteren. Dan denk ik aan films en series”, vertelt ze aan het AD.

Voor een musical is Romy niet echt meer te porren. “Een musical is heel tijdrovend voor je agenda. Met The Bodyguard heb ik voor mijn gevoel al mijn top bereikt. Ik heb een Musical Award gewonnen. Er moet echt wel iets heel moois voorbijkomen, wil ik dat weer doen.”

The Voice

Haar hoofdrol in The Bodyguard volgde een jaar na haar spectaculaire auditie in The Voice of Holland. “Opeens deed ik een heleboel dingen tegelijk. Ik pakte alles aan. Ik presenteerde ook nog. Ik had drie drukke banen en ik was pas net begonnen.”

Het resultaat was een burn-out. “Inmiddels ben ik ouder en maak ik het leven bewuster mee. Ik zorg dat ik nu kan genieten van alles wat ik doe.”

Romy’s GTST-debuut is vanavond om 20.00 uur te zien op RTL 4.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen