Gordon boos over homofobie in Rusland: ‘Ik vind het zo’n klotevolk’

Gordon maakt zich ongelooflijk kwaad over de homofobie in Rusland. Hij heeft besloten om er uit principe ook nooit meer heen te gaan. “Ik vind het zo’n klotevolk”, aldus de SBS 6-presentator.

Gordon © William Rutten

Het is alweer twaalf jaar geleden dat Gordon met de Toppers meedeed aan het Eurovisie Songfestival in Moskou. Hij wilde daar in de bres springen voor de LHBTI-gemeenschap door mee te lopen in een protestmars, maar dat werd hem sterk afgeraden door de Nederlandse regering.

Homofobe k*trussen

Gordon herinnert het zich nog goed, vertelt hij in zijn podcast De GorDonDiablo Show. “Ik werd gebeld door de minister van Buitenlandse Zaken, omdat ik wilde meelopen in die protestmars. Het zijn een stelletje homofoben die k*trussen. Ik vind het ook zo’n klotevolk. Ja, ik mag er… Echt vreselijk.”

Zijn gast Dennis Schouten: “Zijn ze nog steeds zo homofoob dan?”

“Oh, homofobisch als de pest”, aldus Gordon. “En wat denk je van Polen dan? In Polen worden gewoon wijken homovrij gemaakt. Dat is wat voor Jan (Roos, red.)! Hahahaha.”

Gordon in de bak

Co-host Don Diablo: “Ik heb een goede band met Rusland en Polen en daar wonen ook een heleboel goede en toffe mensen.”

Gordon: “Ja nee, dat is natuurlijk waar. Ik heb het vooral over de politiek.”

Dan: “De minister van Buitenlandse Zaken belde mij toen op, ik geloof dat het Blok was destijds, en die zei: ‘Gordon, mag ik je een tip geven? Niet doen, want je wordt gearresteerd, je gaat gewoon twee jaar de gevangenis in en dan kunnen we niets voor je doen.’ Toen dacht ik: oké, ik moet mijn liedje nog zingen. Hahaha.”

Nooit meer naar Rusland

Gordon wil nooit meer op reis naar Rusland, besluit hij. “Rusland hoeft van mij niet meer. Daar ga ik uit principe ook nooit meer heen. Waarom zou ik naar een land gaan waar je gewoon gediscrimineerd wordt voor je geaardheid? Daar heb ik helemaal geen zin in en geen behoefte aan.”

Bovenstaande uitspraken kunt u terugluisteren in De GorDonDiablo Show, vanaf 52:25.

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen