Fidan Ekiz bloednerveus door Matthijs van Nieuwkerk: ‘Dit is bizar’

Fidan Ekiz was gisteren in haar talkshow De Vooravond bloednerveus omdat Matthijs van Nieuwkerk aanwezig was in de studio. Zij zit nu op de plek die hij jarenlang innam met De Wereld Draait Door.

Fidan Ekiz en Matthijs van Nieuwkerk © De Vooravond

Het is morgen een jaar geleden dat De Wereld Draait Door zijn allerlaatste uitzending ooit beleefde. Inmiddels wordt het zevenuurslot van NPO 1 afwisselend ingenomen door de talkshows M en De Vooravond. Het was gisteren voor het eerst dat Matthijs te gast was bij een van zijn opvolgers: De Vooravond (NPO Start).

Jaar na DWDD-einde

Presentator Renze Klamer vond het een eer om Matthijs aan tafel te hebben. “We zaten even te rekenen en morgen is het precies een jaar geleden dat DWDD stopte. Het is voor het eerst dat je weer aan een tafel zit in deze ruimte.”

Matthijs: “Ja, klopt, ik ben weer even terug op het oude nest.” Renze: “Hoe is dat?” Matthijs: “Tot nu toe prima. Ik vind het leuk jullie weer te zien en ik zie het genoeg vanaf de televisie. Het is dezelfde ruimte, dezelfde locatie en dezelfde tijd. Voor de rest is alles anders, zoals het moet.”

‘Dit is bizarrr!’

Vooravond-ster Fidan vond het bezoek van Matthijs ook enigszins ongemakkelijk. “Ik vind het heel gek om nu hier te zitten, want ik zat natuurlijk jarenlang bij jou aan tafel als tafeldame. Ik zei het net al voor de uitzending: het is te bizar voor woorden om jou nu als mijn gast aan tafel te hebben.”

Ze voelde ook een enorme prestatiedruk. “Ik moet toegeven – net toen we de eerste gesprekken hadden – dacht ik: ik ga gewoon zo zitten (doet hand voor ogen, red.). Ik zie je kijken en daar word ik dan toch een beetje zenuwachtig van ofzo! Ja, dat heb ik echt.”

Matthijs: “Nergens om je druk over te maken.”

Miljoen kijkers

Matthijs zat aan tafel om te praten over zijn zaterdagavondshow Matthijs Gaat Door, die morgen zijn seizoensfinale beleeft. Er kijken ongeveer een miljoen mensen naar het programma.

Daar is Matthijs best blij mee. “We zijn een uurtje naar voren gaan. We begonnen om half tien en daar horen we ook. Half negen is nog een uur voor het gezin, met de kinderen. Dat zijn wij niet precies. Ik vond het al fantastisch om met zo veel muziek en wat jij noemt ‘oude mensen’, maar ik zeg ‘jonge geesten’ [een miljoen kijkers te scoren].”

Rob vs Willeke

Rob de Nijs is morgen te gast in de seizoensfinale. Hij wordt daarin toegezongen door Willeke Alberti. Hoeveel mensen gaan er kijken? “Ik zeg 1,1 miljoen.”

Fragment

Matthijs in De Vooravond:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen