RTL 4 met show waarin koks snacks als Hamka’s moeten namaken

RTL 4 komt met een nieuw programma waarin chefkoks bekende zoute of zoete snacks, zoals bijvoorbeeld Hamka’s, moeten namaken. De show heet Snackmasters en begint al in april.

Miljuschka Witzenhausen en Martijn Krabbé © RTL Boulevard

Het nieuwe programma van Martijn Krabbé en Miljuschka Witzenhausen klinkt als een behoorlijk niemendalletje. “Wekelijks nemen twee Nederlandse chef-koks het tegen elkaar op om een iconische snack zo identiek mogelijk na te maken. Wie van de chefs heeft het in zich om de winnaar te worden van Snackmasters 2021?”, klinkt het.

Fabriek versus chef

Het is de bedoeling om de iconische snacks ‘zo identiek mogelijk na te maken’. “Miljuschka neemt de kijker elke week mee naar de fabriek waar de originele snack gemaakt wordt en Martijn gaat langs bij de chefs, die vanuit hun eigen huiskeuken de snacks proberen na te maken.”

De chef waarvan zijn/haar snack het dichts bij het origineel zit, gaat naar de volgende ronde. Wie doorgaat en wie afvalt wordt bepaald door de makers van de originele snack. “Op een later moment maken we de koks van naam en faam bekend.”

Hamka’s

Het is erg lastig, zei Miljuschka gisteren in RTL Boulevard: “Probeer het maar eens. Ga jij thuis nu maar eens proberen om een Hamka’s na te maken. Dat is niet te doen. Maar wij testen alles zorgvuldig en veel, dus als je benieuwd bent hoe het gemaakt wordt en hoe de chefs bezwijken onder de stress van ‘man against robot’, dan moet je zeker kijken.”

Snackmasters, een productie van IDTV, gaat op dinsdag 27 april om 20.30 uur van start bij RTL 4. In totaal zijn er zeven afleveringen.

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen