Enorme hysterie over blote Ria Valk, MAX zegt sorry en geeft bonbons

Het zal de meeste mensen waarschijnlijk zijn ontgaan, maar de 80-jarige Ria Valk verscheen onlangs in evakostuum op televisie. Omroep MAX heeft nu zijn nederige excuses aangeboden.

Ria Valk © Omroep MAX

Ria Valk, bekend van het grensoverschrijdende liedje ‘Ik heb worstjes op mijn b*rstjes’, werd begin februari vereerd met een eigen TV Monument. Dat is het tv-programma waarin Han Peekel terugblikt op de carrières van grote tv-​persoonlijkheden. Een enorme eer die eindigde in enorme woede bij de Valkjes.

Woest

Het MAX-programma bracht namelijk foto’s in beeld uit de naaktreportage die Panorama jaren geleden maakte van Ria. De foto’s waren voor eenmalig gebruik en mochten daarna nooit meer publiekelijk vertoond worden, dus al helemaal niet op televisie.

Dochter Monique, die ook sensueel op de foto’s staat, schrok zich dan ook lam van de vertoning op tv. Ze was woest, kwaad en pisnijdig. “Ze heeft iedereen bij Omroep MAX gebeld, tot aan Jan Slagter zélf, om haar ongenoegen te uiten”, zegt een vriendin in het alwetende tijdschrift Weekend.

Chocoladebonbons

Omroep MAX greep direct in, liet de foto’s uit de uitzending knippen en daarmee was voor Ria de kous af. En daar kan Jan Slagter zich gelukkig mee prijzen, zegt een ingewijde. “Ria had heel veel geld kunnen krijgen voor deze grove fout. Als ze naar een rechter was gegaan, had ze beslist gelijk gekregen.”

Daar heeft Ria niet voor gekozen. “Ze heeft zich, omdat ze geen zin heeft in ruzie met MAX, laten afschepen met een bos bloemen en een doos chocoladebonbons.”

Huilende dochter

Cato-Margo Peekel, de dochter van presentator Han Peekel – ze maken het programma samen -, bevestigt de rel. Ze had de woede nooit zien aankomen. “Sterker nog, in het bijzijn van haar manager zat zij trots te vertellen over de foto’s en gaf ze ons ’t plakboek waar ze in stonden.”

“Toen ik na de uitzending haar dochter Monique huilend aan de telefoon kreeg, werd mij al snel duidelijk dat zij er helemaal niet blij mee was.”

TV Monument over Ria Valk kunt u bekijken op NPO Start.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen