Thierry Baudet zegt EenVandaag paar uur van tevoren af

Thierry Baudet heeft EenVandaag vanmiddag afgezegd, een paar uur voordat hij te gast zou zijn voor een live-interview. Het programma is daarover buitengewoon teleurgesteld.

Thierry Baudet Foto: Op1

Afgelopen week ontving EenVandaag in de studio lijsttrekkers van partijen die niet deelnemen aan het EenVandaag verkiezingsdebat, zodat ook zij hun standpunten konden laten horen. Vanavond zou het de beurt zijn aan Baudet. 

Enorm teleurgesteld

Als reden voor het afzeggen noemt zijn woordvoerder dat Baudet, na het optreden bij de RTL-talkshow Jinek afgelopen donderdag ‘even geen behoefte meer heeft aan dit soort programma’s’. “Ook de invloed van een uitzending op de veiligheid van de FVD-lijsttrekker speelt mee”, voegt de woordvoerder daaraan toe.

Hoofdredacteur Rene van Brakel noemt het “enorm teleurstellend” dat Baudet, enkele uren voor de uitzending, het interview afzegt. “Alle andere politici die we hebben uitgenodigd, namen wel deel aan de interviewreeks met lijsttrekkers, of hebben toegezegd voor het debat van aanstaande maandag.”

Jinek

Hij vervolgt: “Baudet zegt dat hij na zijn optreden bij Jinek ‘geen behoefte heeft aan meer van dit soort programma’s’, maar EenVandaag is een actualiteitenprogramma, geen talkshow.”

Ook is er geen column van een cabaretier of een andere politicus met wie hij in debat hoeft. “Juist in deze verkiezingstijd zouden politici niet moeten weglopen voor een kritisch vraaggesprek. Het is treurig dat Baudet dat wel doet.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen