Drama voor Gordon: Albert Heijn wil uitbreiden op plek Blushing

Het lijkt wel alsof Gordon de laatste tijd níets bespaard blijft. Na het gedoe rondom zijn hondje Toto en zijn strijd tegen horrorreaguurders, wordt nu zijn koffiezaak Blushing geteisterd door een catastrofe.

Gordon © Shownieuws

Gordon heeft twee vestigingen van Blushing: de eerste vestiging in Blaricum en de tweede vestiging in Amsterdam. Juist de vestiging die momenteel het meeste geld in het laatje brengt, die in Blaricum, dreigt nu plaats te moeten maken voor een uitbreiding van buurman Albert Heijn. Verschrikkelijk nieuws voor de SBS 6-ster.

AH slokt Blushing op

De Blushing in Blaricum dreigt te moeten verhuizen. “Van de week kwam even de buurvrouw mededelen dat ze het huurcontract opzegt in Blaricum, omdat Albert Heijn gaat uitbreiden. Dat kregen we er ook nog even overheen, dus in 2024 zou het hier ook op kunnen houden”, zegt hij in de online Shownieuws-serie Bekend in de Buurt.

Gordon gaat daar tegen protesteren. “Daar ga ik natuurlijk niet zomaar mee akkoord. Het blijft maar gewoon… Het is never a dull moment, weet je wel? Het lijkt wel alsof je gestraft wordt als ondernemer. Dan heb je éindelijk de boel op de rit, dan breekt er een pandemie uit en dan gaat je buurvrouw uitbouwen. Dan denk je: het wordt je eigenlijk onmogelijk gemaakt. Het is gewoon bijna niet meer leuk.”

Omzet verdubbeld

Momenteel is de Blaricumse Blushing de enige winstgevende. “Het gaat heel erg goed met Blusing Blaricum. Daarmee hebben wij de omzet zien verdubbelen. Amsterdam is dramatisch. Die zijn al maanden dicht.”

Gordons Amsterdamse omzet – naast Blushing heeft hij in de hoofdstad ook The Burger Room – is afgelopen jaar behoorlijk opgedroogd door de coronatoestanden, vult hij aan in zijn podcast. “Ik ben van een omzet van 3,3 miljoen naar zes ton gegaan met de twee zaken, hè? Dat is buiten Blaricum. Dat vind ik best wel een aderlating zeg maar.”

“De omzet van Blaricum is wonderwel verdubbeld qua afhaal en bezorgen. Dat is echt een heel gek gegeven dat het in die dorpen heel goed gaat qua afhalen en to go, maar in Amsterdam…”

Tuin van miljonair

Tot voor kort was Gordon nog hartstikke blij met de Blaricumse locatie náást Albert Heijn. “In het begin kreeg ik veel commentaar. Blushing zou binnen een jaar weg zijn. Maar we zitten op een triple A-locatie en ik mag me gelukkig prijzen dat ik naast Albert Heijn zit”, zei hij twee jaar geleden nog in de Laarder Courant.

De Blaricumse Albert Heijn-eigenaren vertelden eerder al aan vakblad Distrifood over de problemen die ze ervaren met uitbreidingsplannen. “Uitbreiden? Je zit altijd in de tuin van een miljonair te wroeten.”

Interview

Het interview met Gordon in de Shownieuws-serie Bekend in de Buurt:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Eva Jinek tijdens haar megalange vakantie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen