Douwe Bob ergert zich aan wokehype in de media: ‘Heel gevaarlijk’

Douwe Bob ergert zich een versuffing aan de wokehype in de media, waarbij iedereen die niet politiek correct genoeg is wordt afgeslacht. “Ik vind dat zo’n rare term”, zegt hij in de Playboy.

Douwe Bob Beeld: Beau

Op de vraag van Playboy of hij woke is, antwoordt Douwe Bob: “Woke? Hahaha. Ik vind dat zo’n rare term. Als je zegt dat je ‘woke’ bent, dan ga je al een gevaarlijke kant op. Je zegt dan eigenlijk: ik ben wakker en de rest slaapt.”

Douwe racistisch?

Zelfs Douwe is al wel eens voor racist uitgemaakt. “Een tijd geleden werd ik voor racist uitgemaakt omdat ik naar aanleiding van de moord op George Floyd niet zo’n zwart vierkant had geplaatst op Instagram. Een heel legertje van woke meisjes kwam achter me aan. Waar ben je dan mee bezig?”

Het is ongelooflijk dat je alleen geloofd wordt als je het keihard van de daken schreeuwt, aldus Douwe. “Ik hoef toch niet mee te doen met zo’n hype om te laten zien dat ik geen racist ben? Echt, je komt ze niet meer kleurenblind tegen dan ik.”

Hypocriet

Vaak zijn mensen die ‘woke’ zeggen te zijn ook heel hypocriet, aldus Douwe. “Heel veel van die woke meiden komen waarschijnlijk uit een omgeving die niet woke is – Amsterdam-Zuid of ’t Gooi.”

“Als ik zou verkondigen wat die dames zeggen in mijn plaatselijke kroeg, dan zouden ze zeggen: ‘Ja, gap, dat weten we toch allemaal al?’ Voor mij is het heel normaal om met alle kleuren en alle lagen van de bevolking op dezelfde manier om te gaan.”

Blendle

Het Playboy-interview met Douwe Bob kunt u lezen via Blendle.

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen