Veronica Inside-mannen boos: ‘Je kunt echt niets meer zeggen’

De mannen van Veronica Inside vinden dat het steeds moeilijker wordt om je te uiten zonder dat daar poeha over wordt gemaakt. “Je kan bijna niets meer zeggen”, zei Wilfred Genee gisteren op Veronica.

Veronica Inside © Veronica Inside

Johan Derksen merkte gisteren in het programma op dat hij vorige week flink wat emoties heeft losgemaakt door een vrouwelijke voetballer ‘dat meisje’ te noemen. Het zou vrouwonvriendelijk zijn en daar is de voetbalkenner behoorlijk verbaasd over.

Brief aan Talpa

Het stoort de 72-jarige Johan ongelooflijk. “Ik heb laatst hier over een vrouwelijke voetballer ‘dat meisje’ gezegd. Ik kende haar naam niet, dus ik zei: ‘dat meisje’. Daar waren ze ook al boos over. Dat was vrouwonvriendelijk, ‘dat meisje’.”

René van der Gijp: “‘Meisje’ is toch niet vrouwonvriendelijk? Dat is toch prima?”

Johan: “Dat hebben ze als zeer vervelend opgevat en ze waren een brief aan het componeren om naar Talpa te sturen. Ja, ik heb natuurlijk weer geen oog dichtgedaan.”

Mond houden

Wilfred wordt er gek van. “Het is niet makkelijk, hè, dit vak? Het wordt ook steeds moeilijker.”

Johan: “Je kunt alleen nog winden laten, daar krijg je geen brieven over. Voor de rest moet je je mond houden.”

Wilfred: “Het is toch echt een beetje zo? Dat het steeds ingewikkelder wordt? Je kan bijna niets meer zeggen, want dan is meteen weer Leiden in last.”

Kwaadaardig

Pierre van Hooijdonk was vorige week ook al de klos vanwege een opmerking die vrouwonvriendelijk zou zijn. Dat was helemaal niet kwaadaardig bedoeld, denkt Johan. “En dan is er meteen een mevrouw van GroenLinks en dat irritante blonde meisje van Ajax, Daphne Koster. En nog een meisje uit het voetbal.”

René: “Misschien hebben wij dat minder. Ik zag laatst Barbara Barend zitten bij Op1 en die zei twee keer: ‘Moet ik nu antwoorden als Barbara Barend of moet ik nu antwoorden als Barbara Barend met een activistenhart?’ Ik heb geen activistenhart misschien. Misschien zou je dat eens wat meer moeten hebben, Hans, dan spring je over dat soort dingen helemaal in de bres.”

Fragment

Het bewuste fragment:

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen