Danny Ghosen rapporteert bizarre daling sinds PowNed-exit: ‘-99 procent’

Danny Ghosen wordt nauwelijks meer bedreigd sinds hij in 2014 vertrok bij de publieke omroep PowNed. Het gaat om een afname van om en nabij de 99 procent, onthult hij in het tijdschrift Playboy.

Danny Ghosen Beeld: VPRO

Jarenlang was Danny een van de grootste smaakmakers van de brutale omroep PowNed. Het leverde hem tegelijkertijd ook bergen aan kritiek op, met name van ‘anonieme types’ op het internet. “Ik zou liegen als ik zou zeggen dat het me niks deed”, zegt de televisiemaker, die tegenwoordig voor de VPRO werkt.

99 procent

De bedreigingen waren echt behoorlijk heftig, vertelt Danny in het blad. “Mensen hebben dingen geschreven als ‘We gaan je onthoofden als we je tegenkomen’. Dat soort bedreigingen is gelukkig met 99 procent gereduceerd sinds ik weg ben bij Powned, maar er gebeuren nog steeds weleens rare dingen.”

Hij doelt dan met name op de veiligheid van andere journalisten. “Laatst was er ook weer zo’n idioot die een journalist bedreigde in Almere en die cameraploeg van de NOS die werd aangevallen. Dan denk ik: waar gaat dit naartoe? Het is bijna niet meer leuk om journalist te zijn.”

Peter R. de Vries

Kritiek kan Danny wel goed hebben. Tenminste, als het van iemand komt die hij ‘hoog heeft zitten’. “Dan luister ik. Ik heb weleens gepraat met Peter R. de Vries, van hem kan ik het hebben, die zit zo lang in het vak. En naar een jongen als Thomas Erdbrink wil ik ook wel luisteren. Die heeft zich jarenlang gehandhaafd in Teheran, dat is zo knap.”

Als VPRO-gezicht kan Danny gelukkig bijna niets meer fout doen. “Nu ik voor de VPRO werk, benaderen sommige mensen me anders. Dat vind ik maar vreemd. Ben ik opeens een beter mens nu ik bij de VPRO zit? Wat een onzin.”

Het interview met Danny Ghosen kunt u lezen op de Playboy-site of via Blendle.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen