Drie keer Mark Rutte vs Geert Wilders bij de NPO: ‘Geen overkill’

Mark Rutte en Geert Wilders kruisen vanavond de degens in de politieke tv-show van Jeroen Pauw. Ook maandag en dinsdag staan ze tegenover elkaar op NPO 1. Is dit niet iets te veel van het goede?

Mark Rutte en Geert Wilders © NPO

Na het debat bij Pauw staan de politiek leiders maandag tegenover elkaar bij EenVandaag en dinsdag bij het NOS-slotdebat. Het lijkt daardoor net alsof de premier nog maar één uitdager over heeft in de laatste week van de campagne, vindt de Volkskrant. Geen enkele andere lijsttrekker krijgt nog de kans om het op te nemen tegen Rutte.

Logische keuze

Dominique van der Heyde, chef politiek van de NOS, wijst erop dat de verschillende programma’s van de publieke omroep niet met elkaar overleggen welke debatten er worden georganiseerd. “Wij zijn niet één redactie. Ik heb eerlijk gezegd begin deze week pas gezien wat Pauw doet”, zegt ze in de Volkskrant.

Hoe staat Marc Belinfante van EenVandaag er tegenover? “Drie keer is misschien wat veel, maar het is wel een logische keuze om de premier tegenover de grootste oppositieleider te zetten.”

Geen overkill

EenVandaag vreest niet voor overkill. “Onze kijkers willen een debat met Rutte en Wilders altijd wel zien”, zegt Marc.

En Dominique van de NOS denkt daar hetzelfde over: “Veel kiezers zweven tot het laatst. Zij willen op de laatste dag voordat de stemhokjes sluiten echt nog even zien wat voor vlees ze in de kuip hebben.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen