Carlo Boszhard zwaar teleurgesteld in Nederland: ‘Hoe kan het?’

Carlo Boszhard is zwaar teleurgesteld in Nederland. Hij begrijpt er niets van dat het vaccineren in ons land zo ongelooflijk traag gaat. Dat heeft hij gisteren gezegd in de talkshow Beau.

Carlo Boszhard © RTL

Nederlandse ziekenhuizen sloegen begin deze week alarm over het tempo waarin er in Nederland prikken worden gezet, meldt het AD. Ook Carlo Boszhard verbaast zich daarover. “Ik loop thuis de hele tijd te zeggen: ‘Vaccineren! Vaccineren! Hoe is het mogelijk?!’ Daar ben ik alleen maar mee bezig.”

Teleurgesteld

De vaccinatiecampagne slaat het chauvinisme in Carlo volledig dood. “Ik ben zó teleurgesteld in Nederland. Ik had gedacht dat wij dat veel sneller zouden kunnen oppakken. We hebben fabrieken, we hebben de slimste mensen. We zien het hele land naar de gallemiezen gaan en je denkt toch: hoe kan het?!”

De meeste Europese landen vaccineren sneller dan Nederland, ook landen met een veel zwakkere economie dan Nederland. “Waarom kunnen we niet veel sneller anticiperen op wat er gebeurt?””

Paracetamol

De vaccinaties met AstraZeneca lagen de afgelopen week stil vanwege twijfels over de bijwerkingen. We moeten die bijwerkingen ook niet overdrijven, vindt Carlo. “Als je het bijschrift van een paracetamol leest, dan schrik je ook. Dan denk je ook: ‘Moet ik dat innemen? Dat is heel gevaarlijk!'”

We doen overal te moeilijk over in Nederland, stelt hij. “Ik denk inderdaad dat de procedure met te veel bureaucratie is. Nu staat alles op zijn kop, het water staat aan onze lippen en het is te laat. In andere landen kan het wel en het valt me gewoon heel erg tegen.”

Prik erin!

Beau van Erven Dorens tegen Diederik Gommers. “Diederik, help ons even uit deze impasse: hoe gaan we dit nu aanpakken? Ik maak je even minister van Volksgezondheid.”

Diederik: “Dan zou ik zeggen wat we met z’n allen hier aan tafel zeggen: als er vaccins liggen, zorg dan dat iedereen die eerste prik krijgt en zorg dat het in die 60-plussers gaat en zo snel mogelijk. Verlies geen tijd. Ja, doorgaan!”

Fragment

Diederik Gommers bij Beau:

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen