Bridget Maasland: ‘Waarom een uitzondering voor de ramadan?’

Bridget Maasland vindt dat er tijdens de ramadan geen uitzondering gemaakt moet worden op de coronaregels. Er waren ook geen uitzonderingen met kerst, riep ze gisteren in RTL Boulevard.

Bridget Maasland © RTL Boulevard

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb raakte vorige week in opspraak toen hij aangaf dat het naleven van de coronaregels tijdens de ramadan ‘een dingetje’ zou worden. Na het vasten hebben veel mensen ‘de drang om familie te zien’, zei hij. Vervelend, maar het is niet anders, vindt Bridget Maasland.

Ramadan

Het is meten met twee maten, vindt de Amsterdamse Bridget. “Nu komt de ramadan eraan en daar willen ze eigenlijk een uitzondering voor maken, of daar wordt voor gepleit, dat er dan toch meer mensen bij elkaar over de vloer mogen komen na zonsondergang.”

Collega Luuk Ikink: “Nou, Aboutaleb heeft gezegd: ‘Nou, misschien is het moeilijk te handhaven tot 21.00 uur.'”

Bridget: “Ja, maar dat hebben wij natuurlijk zelf met kerst ook moeten doen.”

Verwarrend

Peter R. de Vries: “Nou ja goed, dat zijn allemaal van die dingen die erbij komen. Uitzonderingen maken heeft in mijn beleving helemaal geen zin, want dat trekt de rest gewoon niet.”

Bridget: “Verwarrend ook.”

Peter: “Ja, waarom zij wel en wij niet? Dus het is of voor allemaal of voor allemaal niet. Maar goed, dit zijn natuurlijk allemaal dingen die wel heel zwaar wegen en het verder onder druk zetten.”

Aboutaleb

Luuk: “Hij heeft het ook een beetje teruggenomen, hè, Aboutaleb? Hij zei: ‘Ik heb het terloops genoemd en ik bedoelde het niet als aanmoediging om die avondklok weg te laten.'”

Peter: “Ja, maar hij heeft natuurlijk wel gelijk, want het is iets dat gaat spelen en dat geeft extra spanning.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen