Carlo Boszhard vreest ergste voor TV Kantine: ‘Kan ik dit nog maken?’

Carlo Boszhard noemt het een wonder dat hij dit jaar een seizoen van zijn satirische komedieserie De TV Kantine heeft kunnen maken. Hij vreesde te moeten wijken voor beroepsgekwetsten.

De TV Kantine © De TV Kantine

We leven in tijden waarin iedereen boos, gekwetst, beledigd, gegriefd, aangedaan, getroffen en gekrenkt is. Carlo Boszhard in de huid van Julio Iglesias: kan dat nog wel? Of is het een stereotypering van mediterraanse mannen als gladjakkers? En is een imitatie van Irma Sluis geen belediging voor gebarentolken? Je weet het tegenwoordig niet meer.

Wonder

Carlo weet inmiddels ook niet meer waar de scheidslijn ligt, bekent hij in zijn column in Televizier. “Het mag een wonder heten dat we dit seizoen satire konden maken. Niet door de gevoeligheid in mijn mond (Carlo had kiespijn, red.), maar de gevoeligheid van deze tijd.”

Daarmee doelt Carlo erop dat iedereen tegenwoordig overgevoelig lijkt te zijn. “Iedereen is sneller boos en voelt zich al gauw aangevallen.”

Boze BN’er

Het overgevoeligheidsvirus leidt ook tot kritiek op De TV Kantine. “Mijn broer werd door een bekende presentator aangesproken met grote wanhoop: ‘Waarom heeft Carlo toch zo’n grote hekel aan mij?’”

Deze BN’er was niet blij met zijn imitatie in De TV Kantine. “Een beetje zelfspot en zelfreflectie kan volgens mij geen kwaad.”

Kritiek op TV Kantine

Een bekende Nederlander die onlangs in het openbaar kritiek uitte op De TV Kantine, is Rob Goossens. Hij werd in de persiflagecomedy nagedaan alsof hij een soort verstandelijk beperkte zoon van Geppetto is.

Rob uitte er kritiek op: “Uiteindelijk kan een persiflage meer of minder geslaagd zijn, maar als het minder geslaagd is, is het eigenlijk k*tter voor degene die het heeft gedaan dan voor degene die gepersifleerd wordt, denk ik dan. Uiteindelijk wil je niet degene zijn die een slechte persiflage aflevert.”

Fragment

Carlo als Julio Iglesias in De TV Kantine:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen