Arjen Lubach vindt Talitha Muusse hypocriet: ‘Ze smult ervan’

Arjen Lubach vindt dat Op1-ster Talitha Muusse zich hypocriet gedraagt in de media. Aan de ene kant verwijt ze de media sensatiejournalistiek, terwijl ze er aan de andere kant gewoon aan meewerkt.

Talitha Muusse en Arjen Lubach © VPRO

Arjen besprak gisteren in zijn programma Zondag met Lubach de rol van de media in de verkiezingsstrijd. “Een andere verkiezingsfrats van de media is een politieke tweestrijd creëren. Gelukkig zijn er altijd wel wat scherpe geesten die dat soort dingen doorzien”, aldus de VPRO-ster.

Talitha klopt op

Daarop startte Arjen een fragment in waarin Op1-presentatrice Talitha als opiniemaker te gast is in De Vooravond. Daar zei ze: “Ik denk dat de duiding en wat de media doet, hè, het altijd willen toewerken naar: er moet een tweestrijd komen, dat is wat de media graag wil.”

Arjen: “Ja, dat is een goede analyse. De politiek is zó veel genuanceerder dan een opgeklopte tweestrijd. Dan vraag je je af: wie zegt dit? Nou, dit is Talitha Muusse, een opiniemaker met frisse visies over de fratsen van de media. Zelf presenteert ze trouwens Op1.”

Talitha vs Talitha

Vervolgens werd een fragment ingestart waarop Talitha in Op1 haar gast Sigrid Kaag aankondigt. “D66-lijsttrekker Sigrid Kaag zit nu vol in de lift en in een nek-aan-nek-race verwikkeld met het CDA. Lukt het haar om Wopke Hoekstra in te halen?”, luidt haar aankondiging.

Arjen cynisch: “Mooi! Vanavond in Op1: Talitha Muusse is tegen het creëren van een politieke tweestrijd, maar Talitha Muusse smult ervan. Een debat!”

Fragment

Het fragment ziet u onderstaand, vanaf 5:35:

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen