Radar-ster Antoinette Hertsenberg houdt niet van selfies

Radar-presentatrice Antoinette Hertsenberg houdt niet van ijdeltuiterij. De AvroTros-ster geeft daarom ook niet graag interviews over zichzelf en ook hekelt ze het maken van selfies.

Antoinette Hertsenberg © Elvin Boer

Antoinette Hertsenberg geeft weinig persoonlijke interviews, maar toch stemde ze toe om zich te laten interviewen in het programma De Geknipte Gast van Özcan Akyol. De gastheer was vereerd, omdat hij maar weinig vraaggesprekken kon vinden met de presentatrice, die al jarenlang de kijkcijferhit Radar aflevert.

Verlegen

Waarom geeft Antoinette zichzelf nooit bloot in interviews? “Het is niet zozeer dat ik het heel bewust doe, maar ik ben meer te porren om over mijn werk te praten dan over mijzelf. Daar wil ik het graag over hebben en ik weet niet of het nou zo verschrikkelijk interessant is om te vertellen wie ik ben en voor wie dat dan zo interessant zou zijn.”

Het heeft een beetje met verlegenheid te maken, denkt Antoinette. “Niet als ik met een onderwerp bezig ben, maar wel als het over mezelf gaat. Ik hoef niet zo in de belangstelling te staan.”

Selfies

De presentatrice vindt het lastig om als privépersoon op de voorgrond te treden. “Misschien is het een beetje mijn generatie, maar het was vroeger ongebruikelijk om een foto van jezelf te maken. Ik ben daar ook wel mee opgevoed, van: dat is niet zo belangrijk en dat soort vertoon is nou niet waar het leven over gaat.”

Toch is ze wel op tv, hét medium van de ijdeltuiterij. “Dat weet ik, maar het heeft míj gezocht hè… Ik heb het niet gezocht. Ik ben gevraagd om dit te doen en ik heb nooit gesolliciteerd hierop.”

De Geknipte Gast met Antoinette Hertsenberg kunt u hier terugzien.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen