Talitha Muusse port Wopke Hoekstra bij Op1: ‘Mag de Elfstedentocht?’

Talitha Muusse, de nieuwe grote ster van Op1, probeerde minister Wopke Hoekstra in de uitzending van zondagavond over te halen om een eventuele Elfstedentocht tóch toe te staan ondanks corona.

Talitha Muusse en Wopke Hoekstra © Op1

Het is deze week ijs- en ijskoud in Nederland. Het voedt de immer terugkerende speculaties: kunnen we eindelijk weer eens de Elfstedentocht gaan schaatsen of niet? “De vrees is deze keer niet of het ijs het wel gaat toelaten, maar het kabinet”, merkte presentatrice Talitha Muusse gisteren op in haar talkshow Op1.

Eén centimeter

Minister Wopke Hoekstra zat in de talkshow middels een videoverbinding. “Ik zou het dolgraag willen rijden, maar laten we ook heel eerlijk zijn: er ligt op dit moment nog niet één centimeter ijs. Ik heb Paulusma en anderen ook goed gehoord en het is waarschijnlijk dat we over een paar dagen kunnen gaan schaatsen.”

Dat moet allemaal op een veilige manier, zegt Wopke. “Maar dat lijkt me waanzinnig mooi om te gaan doen. Of die Elfstedentocht in het verschiet zou liggen…”

‘Ik zie het aan u!’

Talitha vervolgens: “Maar stel dat het dik genoeg is, hè? Stel dat het echt dik genoeg is. Wat zegt u dan? Ik zie het gewoon aan uw gezicht. Ik zie gewoon dat u dan volmondig ja zegt.”

Wopke: “Nee, u ziet de worsteling van dat ik het dolgraag zou willen, maar dat ik ook weet dat het niet kan.”

Witte jassen

Talitha’s co-host Sven Kockelmann: “Heeft u al contact gehad met het team witte jassen? Mark Rutte en Hugo de Jonge? Mede dankzij uw druk zijn de basisscholen ook opengegaan, waarmee u wat voor de troepen uit liep. Ik dacht: dat doet hij vanavond dan ook wel weer.”

Wopke: “Maar meneer Kockelmann, het gaat natuurlijk niet over wat ik graag wil of wij met elkaar leuk vinden. Het is pure nostalgie. Schaatsen is sowieso nostalgie. We leven natuurlijk in een tijd waarin de Olympische Spelen niet zijn doorgegaan, waarin de scholen dicht zijn en allerlei dingen die normaal zijn helaas niet kunnen.”

Kritische Talitha

Talitha is de Op1-presentator die het meest kritisch is over de coronamaatregelen in Nederland. Ze vindt dat de balans volledig aan het doorslaan is. “Voor dit kabinet is het doel van het leven kennelijk ’niet ziek worden’. Dat is toch abnormaal?”, zei ze dit weekend in De Telegraaf.

“Ik zie leeftijdgenoten, heel redelijke mensen, die naar de coronademo’s gaan. Die zeggen: dit valt niet meer uit te leggen.”

Fragment

Wopke in Op1 over de Elfstedentocht:

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen