Sigrid Kaag dist Lilian Marijnissen in talkshow M: ‘Je interrumpeert mij!’

De feministische talkshow M had woensdagavond vier vrouwelijke politiek leiders aan tafel zitten. Het ging lang goed, totdat Sigrid Kaag en Lilian Marijnissen kakelend met elkaar in aanvaring kwamen.

Lilian Marijnissen en Sigrid Kaag © NPO

D66-leider Sigrid Kaag en SP-leider Lilian Marijnissen willen allebei dat Nederland linksaf slaat, maar daar is wel een linkse meerderheid voor nodig. Naast Lilian en Sigrid zaten er nog twee vrouwelijke leiders van linkse partijen aan tafel: Lilianne Ploumen van de PvdA en Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren.

‘Ik maak hem even af!’

De dames kunnen elkaar op veel gebieden vinden, maar uiteindelijk voelt Sigrid Kaag zich als D66’er wel de superieure partij. Toen Lilian op een gegeven moment wat wilde zeggen, diste ze haar Haagse collega keihard. “Wacht even, wacht even, Lilian”, begon ze te roepen.

Lilian zette stug door. “Ik hoorde je punt, maar je zei net in het filmpje…” Vervolgens begonnen de dames flink door elkaar heen te kakelen. Sigrid: “Nee, ik maak hem even af! Ik maak hem even af! Ik maak hem even af, Lilian! Het is goed om door te praten, maar ik maak even mijn zin af en dan stel je de vraag.”

“Dat is tegenwoordig, in hè? Dan zeg je: ‘Ik maak hem even af!'”, merkte Lilian op. Sigrid: “Nee, maar je interrumpeert gewoon. Dat is prima, maar ik maak hem toch even af.”

Radicale socialisten

Even later was Lilian alsnog aan de beurt. “In het filmpje zei u dat u niet buigt voor ‘die radicale socialisten’, maar dat begrijp ik eigenlijk niet. (…) Dan zou ik denken: als er nou één partij is die die radicale ongelijkheid wil aanpakken (…), dan is dat bij ons in goede handen.”

Sigrid: “Een heel simpel antwoord: het ging om jullie radicale plan om uit de euro te stappen en het hele verdienvermogen van Nederland weg te vagen. Dat is radicaal en wat mij betreft niet verstandig, maar we kunnen het er over hebben, want jullie zijn er wat wankelder in geworden, meen ik.”

Fragment

Bovenstaande passage kunt u onderstaand terugzien, vanaf minuut 33:00:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen