Persvoorlichter Henk Krol grijpt in tijdens interview Emma Wortelboer

Emma Wortelboer debuteerde gisteren met haar politieke rubriek in De Vooravond, maar dat verliep niet geheel vlekkeloos. Tijdens haar interview met Henk Krol greep zijn persvoorlichter in.

Henk Krol © BNNVARA

Henk Krol wordt regelmatig op de hak genomen, omdat hij om de twee à drie maanden weer een nieuwe politieke partij opricht. Na zijn luidruchtige 50PLUS-exit, begon hij met de Partij voor de Toekomst. “Maar toen die naam werd gekaapt door een ander, moest ik een andere naam kiezen. Dat is nu Lijst Henk Krol geworden.”

Pr-man grijpt in

Daardoor lijkt hij een enorme partijhopper, maar dat is hij niet, aldus Henk. Toen Emma vervolgens een vraag stelde over Henk Otten en Femke Merel van Kooten, met wie Henk politieke meningsverschillen had, greep zijn pr-man in. “Ja, ik grijp even in, want ik ben zijn persvoorlichter. En ik grijp even in. Wat zijn de andere vragen nog?”

Gelukkig voor de woordvoerder waren de andere vragen lekker luchtig. “Natuurlijk grijs of een likje verf?”, vroeg Emma bijvoorbeeld. Henk daarop: “Nee, grijs is niet mijn kleur.”

Henk Krol geïrriteerd

Vervolgens mocht Henk ook nog vertellen waar hij het meest trots op is. “Over het feit dat wij in Nederland als eerste land ter wereld het huwelijk hebben opengesteld voor iedereen. Daar heb ik 25 jaar voor geknokt. Er zal nooit iets in mijn leven gebeuren wat daar nog overheen kan.”

Emma: “Dus de ouderen moeten maar genoegen nemen met een tweede plaats?”

Daarop slaakte Henk geërgerd: “Laat maar zitten…”

Fragment

Het bewuste item:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen