SBS 6-ster Viktor Brand wil graag weer sportpresentator worden

Viktor Brand is erg geliefd als presentator van succesvol SBS 6-amusement, maar hij begon ooit in de sporthoek. Als de mogelijkheid zich aandient, zou hij graag weer aan de slag gaan als sportpresentator.

Viktor Brand © SBS

De carrière van Viktor Brand begon ooit op de sportredactie van RTL 4 en in 1997 debuteerde hij op die zender als presentator van Tennis Report. Een jaar later begon hij als het gezicht van SBS Sport. In 2003 veranderde alles, toen hij opeens Temptation Island en Shownieuws ging presenteren. Al snel nam Viktor afscheid van sporttelevisie.

Sporttelevisie

Het is iets dat Viktor af en toe best wel mist, geeft hij aan in Veronica Magazine. “Ja, ik mis de sport. O, dat zei ik wel héél snel hè? Ja, ik mis het ontzettend. Ik ben gek op sport. Ik heb voetbal gepresenteerd, Formule 1 gedaan, Wimbledon, noem maar op. Maar het is lastig om terug te keren als je eenmaal uit die hoek weg bent.”

Mocht SBS 6 hem toch weer iets aanbieden, dan grijpt hij dat met beide handen aan. “Als de kans komt, en dat verwacht ik niet, grijp ik hem met beide handen aan. Maar ik ben dolgelukkig met wat ik nu doe. En ik heb toch ook bewust een andere richting gekozen; ik wilde me verbreden. Maar sport blijft kriebelen.”

Temptation Island

Van sportprogramma’s naar Temptation Island is een behoorlijke ommezwaai. Waar kwam dat destijds in vredesnaam vandaan? “Zenderbaas Fons van Westerloo zei tegen me: ‘Goh Viktor, Temptation Island, lijkt dat je niet wat?’ En van het een kwam het ander, tot op de dag van vandaag.”

Inmiddels is Viktor heel breed inzetbaar. “Er is in al die programma’s die ik doe ook geen lijn te ontdekken. Als je die lijst bekijkt, kun je denken: hij vindt alles leuk. En dat is ook echt zo. Ik heb altijd gezegd tegen mijn bazen: ‘Duw mij niet in een hokje, ik wil in principe alles kunnen doen.’.”

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen