Maître Sergio uit First Dates verzint liefdeswijsheden niet zelf

Sergio Vyent, bekend als maître Sergio uit de televisiehit First Dates, verzint de liefdeswijsheden die hij uitspreekt in de datingshow niet zelf. Hij praat tijdens de opnames de eindredacteur na.

Sergio Vyent © Annemieke van der Togt

Voor veel mensen is maître Sergio een soort Dokter Love geworden. In elke aflevering van First Dates komt hij met de meest diepzinnige liefdeswijsheden. “De liefde is als een boerderij. Je moet eerst zaaien voordat je kan oogsten”, zegt hij dan bijvoorbeeld. Of: “Liefde is als de wind. Je ziet het niet, maar je voelt het wel.”

Cheesy

Hartstikke mooi natuurlijk, maar waar haalt Sergio al die mooie leuzen vandaan? Nou, van zijn eindredacteur dus. Het is echt lopendebandwerk om al die spreuken op band te zetten, vertelt hij in een onthullend gesprek met de VARAgids.

Maître Sergio: “Met Sigrid, een van de eindredacteuren, spreek ik in één ruk tachtig afleveringen in. Of eigenlijk 120, want dan hebben ze nog wat te kiezen. Zij zit voor me en vuurt ze op me af, ik herhaal wat ze zegt. En ik weet het, sommige zijn heel cheesy, maar ik krijg heel veel berichten van mensen die de quotes fijn vinden en er ook echt iets aan hebben.”

Worden ze van Google af gehaald? “We halen ze eigenlijk overal vandaan.”

Buikje

Het is maar goed dat Sergio ze niet zelf hoeft te bedenken, want hij komt al tijd tekort. Zo zou hij het liefst eens wat doen aan zijn welvaartsbuikje. “Sinds een jaar heb ik opeens een buikje. Grijnzend: Het omslagpunt van de ouderdom is daar.”

Waarom doet hij er niet wat aan? Drukte, zegt hij. “Ik zorg de helft van de week voor mijn tweeling, ik ben bezig met een boek en First dates is ook pittig. We maken tien afleveringen per weekend. Ik heb sinds de eerste aflevering zo’n 3750 kandidaten voor me gehad en iets van 21.000 achtergrondeters.”

Heel interview

Het hele interview met Sergio kunt u lezen in de VARAgids, via Blendle. First Dates is elke werkdag om 19.30 uur te zien op NPO 3.

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen