SBS 6-ster Ronald Molendijk belandt in vechtpartij met straatsissers

Ronald Molendijk, muziekdeskundige in het tv-programma Shownieuws op SBS 6, is voordat corona het nachtleven lamlegde wel eens in een vechtpartij beland met straatsissers.

Ronald Molendijk © Shownieuws

Het is een goede zaak dat de LINDA.meiden deze maand aandacht besteedt aan straatintimidatie, want het is niet te harden, vindt Ronald Molendijk. Hij begeeft zich normaliter volop in het uitgaansleven en heeft daar veel slechte ervaringen met straatintimidatie. “Ik begrijp het heel goed”, zegt hij over het themanummer.

Goede vechtpartij

Hoe erg is de situatie precies? “Voor corona speelde mijn leven zich vooral in de nacht af als diskjockey en ik herken dit heel goed. Buiten de clubs en na de festivals hoor je gewoon de hele tijd van dat stompzinnige geschreeuw en gesis”, legt de beste vriend van Erland Galjaard uit in Shownieuws.

Het is met name een probleem in de grotere steden, weet Ronald. “In de grote steden hoor ik dan ook echt wel andere dingen die dat te buiten gaan. Ik kan bekennen dat ik daardoor ook wel eens in een goede vechtpartij ben beland, omdat ik echt dacht: schat, doe dit eens niet.”

Gesis

Collega Bart Ettekoven vervolgens: “Maar gesis naar jou of naar vrouwen waarmee je was?”

Ronald: “Nou nee, de kans dat iemand naar mij sist… Voor degene die naar mij sist, applaudisseer ik en maak ik een buiging. Maar dat je gewoon naar twee of drie meisjes of vrouwen… Voor mij hoeft die maatschappij niet helemaal correct te zijn, maar het moment dat je op straat gewoon: ‘Hé, h*er’ roept, dan ben je wel echt aan de verkeerde kant terechtgekomen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen