MAX ook na Hunted VIPS niet overstag: ‘Géén Heel Holland Bakt VIPS’

Omroep MAX is ook na het grote succes van Hunted VIPS niet van plan om een BN’er-editie van Heel Holland Bakt te maken. Er kan en zal geen sprake van zijn, zegt omroepbaas Jan Slagter.

Heel Holland Bakt © Omroep MAX

De NPO 3-show Hunted had de afgelopen maanden een BN’er-seizoen en die is behoorlijk goed aangeslagen. Sterker nog: het programma werd nog nooit zo goed bekeken. Inspireert dat Jan Slagter om ook Heel Holland Bakt uit te proberen met BN’ers als kandidaten? Absoluut niet, reageert hij op NPO Radio 1.

Geen bak-BN’ers

Jan moet er niet aan denken. “Het is een bewuste keuze. Ik werd van de week nog gebeld door Shownieuws. Zij vertelden: ‘Ja, ik heb gehoord dat jullie ook Heel Holland Bakt gaan doen met bekende Nederlanders.’ Ik zei: ‘Ik weet niet waar je dat idee vandaan haalt, want ik heb vijf jaar geleden al gezegd dat wij dit nooit gaan doen.'”

BN’ers passen helemaal niet bij Heel Holland Bakt, vindt hij. “Het is de formule van het programma om het met Nederlanders te doen die om de hoek wonen, goed kunnen bakken. Waarom moet het altijd met bekende Nederlanders?”

Heel Holland Bakt heeft het ook helemaal niet nodig, aldus Jan. “Het is niet altijd een garantie dat als bekende Nederlanders eraan mee doen, het dan ook een succes is. Er keken 4 miljoen mensen naar Heel Holland Bakt.”

Te veel BN’er-tv

Er zijn sowieso te veel shows met BN’ers, meent Jan. “Ik geef toe: soms ontkom je er ook niet aan, denk ik dan, maar het kan soms best wel een tandje minder. Voor heel veel programma’s is het veel leuker met gewone Nederlanders dan met bekende Nederlanders. Ja, dat vind ik van wel. Het is misschien heel gemakkelijk om te denken: welk blik trekken we nu eens open en wie gaan we nu eens vragen?”

Als je al voor BN’er kiest, kies dan voor iets verfrissenders, vindt Jan. “Het zijn ook vaak wel dezelfde die iedere keer op komen draven, die een soort abonnement hebben. Ik vind het wel bijvoorbeeld leuk als je een keer iemand zit die wel bekend is, maar eigenlijk nog nooit echt op televisie is geweest en dat je die van een andere kant leert kennen.”

Sterren op het Doek

Jan noemt zijn eigen programma Sterren op het Doek als voorbeeld. “Bij Sterren op het Doek hebben we dan ook wel eens verrassende keuzes. Het is niet erg dat bekend Nederland eraan meedoet, maar niet bij ieder format en niet gelijk denken: wie gaan we nu vragen?”

Al met al komen BN’ers er dus niet in bij Heel Holland Bakt. “Het is net zo leuk om te zien wanneer een taart wel of niet lukt bij een niet-bekende Nederlander. Mensen herkenen zich er dan ook in. Als je altijd alleen maar zit te kijken naar bekend Nederland… Ja, dan staat het ook een beetje ver van je af.”

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen