‘Ruud de Wild, kan gezellig interview met Thierry Baudet nog wel?’

Ruud de Wild trapt zijn politieke interviewserie Ingelijst vanavond af met een controversiële gast: Thierry Baudet. Ondanks alles wat er gebeurd is, heeft Ruud geen moeite met een luchtig tv-interview.

Thierry Baudet en Ruud de Wild © NPO

Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet is onlangs in opspraak geraakt vanwege racistische appjes. Voor veel mensen is hij daardoor definitief door het ijs gezakt; ook minister-president Mark Rutte heeft de uitgelekte berichten ten strengste veroordeeld. Toch is Thierry nog wel een graag geziene gast in de media.

Ditjes en datjes

Op1-presentatrice Talitha Muusse vroeg Ruud de Wild gisteren in haar talkshow of een luchtig interview met Thierry nog wel passend is na wat er allemaal gebeurd is.

Talitha: “Ruud, heb je er niet heel veel moeite mee dat kort na het uitlekken van de racistische appjes, er ook mensen zijn die zeggen: ‘Ja, moet je dan zo iemand ontvangen en gezellig over ditjes en datjes gaan kletsen?'”

‘Moet zeker wel’

Ruud bekijkt het meer pragmatisch. “Ja, dat moet je zeker wel, want we hebben gekozen voor tien partijen en aan de hand van de zetels hebben we de partijen uitgenodigd, dus ook Wilders en ook Thierry Baudet.”

Talitha: “Ben je iets over hem te weten gekomen wat je heeft verbaasd of verrast?”

Ruud: “Ehhhh. Nee.”

Mens en politiek

Sven Kockelmann cynisch: “Nou, alle reden om morgen te gaan kijken.”

Ruud: “Nee, maar laat ik het zo zeggen: ik vond het wel eerlijk. Het was voor mij een stemwijzer. Ik vond het wel eerlijk om tien mensen tegenover me te hebben waar ik ook iets van opstak. Ik wil dan de mens en de politiek even los van elkaar zien.”

Waar hij zelf op gaat stemmen? “Het wordt een vrouw. Sowieso, want het wordt tijd.”

Ingelijst

De eerste aflevering van Ingelijst, met daarin tussen Thierry Baudet, is vanavond te zien na het late NOS Journaal op NPO 1. De volledige gastenlijst ziet er als volgt uit:

  • 22 februari: Thierry Baudet (FvD)
  • 23 februari: Farid Azarkan (DENK)
  • 24 februari: Esther Ouwehand (PvdD)
  • 25 februari: Gert-Jan Segers (ChristenUnie)
  • 26 februari: Lilian Marijnissen (SP)
  • 1 maart: Lilianne Ploumen (PvdA)
  • 2 maart: Jesse Klaver (GroenLinks)
  • 3 maart: Sigrid Kaag (D66)
  • 4 maart: Wopke Hoekstra (CDA)
  • 5 maart: Geert Wilders (PVV)

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen