Dennis Schouten is vier centimeter korter dan hij had kunnen zijn

Dennis Schouten, de presentator van de online hit RoddelPraat, is vier centimeter korter dan hij had kunnen zijn. Door medicijngebruik in zijn jeugd is hij blijven steken op 1 meter 76.

Dennis Schouten Foto: PowNed

Het is geen geheim dat Dennis Schouten een behoorlijk turbulente jeugd achter de rug heeft. Er werden hem naar eigen zeggen allerlei psychische aandoeningen aangepraat door zijn omgeving. “Ik zat onder de medicatie en was volledig onttrokken aan het normale leven. Er is me toen van alles aangepraat”, vertelt hij in gesprek met het AD.

1 meter 76

Waar werd hij van verdacht? “Een bedreigde persoonlijkheidsontwikkeling, een disharmonisch intelligentieprofiel, noem maar op. Er werd me verteld dat ik niks kon, maar eens moest gaan kijken naar een Wajong-uitkering. Meer zat er niet in. Dat was mijn toekomstbeeld. Mijn vmbo-diploma heb ik in die periode niet eens gehaald.”

Die medicijnen hebben permanente schade achtergelaten. “Ik zeg wel eens: het was een vervelende pubertijd, één groot drama zelfs, maar het enige dat het mij echt gekost heeft heeft is 4,5 centimeter. In mijn jeugd heb ik namelijk tabletten geslikt waardoor je minder snel groeit. Ik had 1 meter 80 kunnen zijn, maar ben niet verder gekomen dan 1 meter 76.”

Medicijnleed

Die vier centimeter heeft Dennis voor niets opgegeven. “Nadat mijn ouders gescheiden waren, heb ik me nog één keer laten testen. Daar kwam uit dat ik niets mankeerde.”

Meer recent heeft Dennis ook het medicijn finasteride gebruikt vanwege zijn terugtrekkende haargrens. Hoewel hij na zijn haartransplantatie is gestopt met dat medicijn, heeft hij er wel blijvende libidoschade aan overgehouden.

Het grote AD-interview met Dennis Schouten kunt u hier lezen.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen