Nick Schilder kreeg onverwacht compliment na optreden bij M

Nick Schilder kreeg in november een onverwacht compliment na zijn optreden in de talkshow van Margriet van der Linden, waar hij aan tafel zat om te praten over zijn passie voor schaken.

Nick Schilder © M

Margriet van der Linden stond in het progamma stil bij het enorme succes van de Netflix-serie The Queen’s Gambit. Er werd over gepraat met twee schaakgrootmeesters, Anish Giri en Bianca de Jong-Muhren, en twee bekende schakers: Zondag met Lubach-bekendheid Tex de Wit en dus Nick & Simon-zanger Nick Schilder.

Ongemak

Nick voelde er wat ongemak bij dat Margriet met haar vragen steeds neigde naar de twee BN’ers aan tafel en deed daarom zijn best om ook zijn bij het grote publiek onbekende schaakcollega’s aan het woord te laten. “Ik merkte dat Tex en ik alle vragen kregen, dus ik dacht: ik zet ’m even door naar Anish”, zegt hij in de Beau Monde.

Dat bleef niet onopgemerkt. “Na de uitzending kreeg ik een appje van Eric van Tijn. Eric vond dat ik dat mooi had gedaan. Ik vond het leuk dat hij zo goed had opgelet. Alles went behalve een compliment, zeg ik dan”, aldus de zanger. Eric van Tijn is een muziekproducent die bij het grote publiek bekend is van Idols en X Factor.

Kritiek

Complimenten zijn leuk, maar kan Nick ook omgaan met kritiek. Best goed, antwoordt hij. Sterker nog: zijn dikke huid is zijn meest gekoesterde bezit zegt Nick. “Die heb ik ontwikkeld toen Simon en ik als jurylid in The Voice zaten. Op elke keuze die we maakten, kregen we zo’n stortvloed aan kritiek dat ik dacht: je doet het nooit goed.”

“Ik wil wel feeling houden met de reacties, dus ik bel na de uitzending van een nieuw program ma vaak met iemand uit ons team: hoe- veel procent is positief, wat is veelgehoor – de kritiek? Dan krijg ik samengevat wat de mening van Nederland is, zodat ik niet alles in mijn systeem hoef te pompen.”

“Zo weet ik wat het sentiment is en daarna ga ik lekker verder met m’n leven.”

Fragment

Nick destijds bij M:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen