NOS-ster Rob Trip vindt Geert Wilders en Thierry Baudet hypocriet

NOS-ster Rob Trip vindt de anti-NPO-retoriek van politiek leiders Geert Wilders en Thierry Baudet behoorlijk hypocriet. Dat laat hij vandaag blijken in gesprek met de Volkskrant.

Rob Trip © NOS

De twee politiek leiders grijpen elke gelegenheid aan om de NPO neer te zetten als links en subjectief. “Thierry Baudet en Geert Wilders roepen dat de publieke omroep niet deugt. Het valt me op dat ze er wel gebruik van maken: op de radio struikel je over de spotjes van Forum voor Democratie”, sneert Rob Trip.

Hypocriet

De publieke omroep in het openbaar verfoeien, maar er ondertussen wel gebruik van maken. Dat is behoorlijk hypocriet, vindt Rob. “Als je de NPO verfoeit in het kwadraat, wat zoek je dan in de reclamezendtijd ervan?”

Het is een beetje een trucje voor de bühne, meent Rob. “Geert Wilders gedroeg zich heel normaal toen hij een aantal jaar geleden langskwam bij de NOS en deelnam aan debatten. Ik denk dat het ze goed uitkomt om naar buiten toe een vijand te creëren. Iets waar ze zich tegen af kunnen zetten.”

Extreem

Hoe hard Geert en Thierry ook proberen, de meeste mensen blijven de NOS een betrouwbaar merk vinden. “Dat ik samen met Annechien Steenhuizen, mijn collega van het Achtuurjournaal, in een onderzoek naar voren kwam als de betrouwbaarste journalist, vond ik vooral heel goed voor de NOS.”

“Collega’s die worden lastiggevallen in het land en horen dat de NOS nepnieuws zou zijn, konden die uitkomst nauwelijks geloven. Maar ik dacht altijd al dat een klein groepje met extreme standpunten veel aandacht naar zich toe trekt. De overgrote meerderheid van Nederland vindt het prima wat de NOS doet.”

Het interview met Rob Trip kunt u lezen via Blendle of op de Volkskrant-site.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen