RTL misbruikt schaterlach Francis van Broekhuizen: ‘Ben geen lachband!’

Francis van Broekhuizen vindt het leuk dat ze de afgelopen maanden samen met Gerard Joling teamcaptain mocht zijn in de Beau van Erven Dorens-quiz RTL Exclusief, maar heeft ook kritiek.

Francis van Broekhuizen © RTL

Operazangeres Francis vond het niet leuk dat ze op televisie terugzag dat de makers van RTL Exclusief een loopje namen met de werkelijkheid. Ze is van zichzelf een behoorlijk lachebekje, maar dat aspect werd in de montage wel héél erg uitvergroot, ontdekte Francis tot haar grote ongenoegen.

Lachband

Francis was er niet over te spreken. “De regie moet het wel goed monteren, want mijn gelach hebben ze in de derde aflevering te veel onder stukjes gemonteerd waarin ik niet heb gelachen. Dan zeg ik: ’Jongens, let er even op dat ik niet als een lachband wordt gebruikt’. lk ben wel een professional in mijn vak”, vertelt ze aan de Weekend.

Ze heeft met het programma ook afspraken gemaakt over haar samenwerking met Gerard Joling. “Want ik hou niet van afzeikhumor. Ik wil niet dat Gerard dat bij mij doet, ik ben geen nieuwe Gordon. We moeten dan naar een andere dynamiek toe, want ik ben gezellig en positief.”

Ordinaire Gerard

Francis wilde ervoor waken dat zij het lijdend voorwerp van Gerard zou worden. “Gerard is een hartstikke leuke vent, maar kan erg ordinaire grappen maken en soms gaat het ten koste van de mensen die om hem heen zitten.”

“Als wij daar dan als teamcaptains zitten, vind ik dat we daar goede afspraken over moeten maken. En met Gerard is heel goed te praten, hoor.”

Het hele interview met Francis van Broekhuizen kunt u lezen in de nieuwste Weekend.

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen