Patty Brard doet bizarre ontdekking: ‘Eendjes mogen geen brood’

Patty Brard heeft een ronduit verbijsterende ontdekking gedaan. Na haar leven lang eendjes te hebben gevoerd met brood, is ze erachter gekomen dat eendjes helemaal geen brood mógen.

Patty Brard © De 5 Uur Show

Het schokkende nieuws is behoorlijk aangekomen bij Patty Brard. Ze opende er vrijdag zelfs de uitzending van De 5 Uur Show mee, waar ze te gast was als sidekick. “Ik wil iets heel raars kwijt”, begon de televisiediva.

Stikkende eenden

Patty nam de kijker eerst mee naar haar jeugd. “Ik ben eigenlijk opgevoed door een vader die eigenlijk alles opat, dus de bordjes schoon. Het brood wat overbleef, sneed hij in stukjes en dan ging ik braaf met papa aan de hand naar het plantsoen om de eendjes brood te voeren.”

Dat blijkt achteraf eendenkiller-gedrag geweest te zijn. “Nu heb ik vandaag voor het eerst in mijn leven gelezen dat eendjes helemaal geen brood mogen hebben, zeker niet met dit weer. Als dat nat wordt, blijft dat aan hun gehemelte plakken en dan vriest dat en dan kan dat hele rare gevolgen hebben, zoals stikken.”

Eendendiarree

Buiten dat eenden kunnen stikken in brood, is het nutritioneel gezien ook nog eens hartstikke slecht voor die beesten, aldus Patty. “Ik heb ook nog gelezen dat brood helemaal niet goed is voor eenden. Je moet ze sla voeren en haver en tarwe. Ik dacht: o jeetje miena, ik heb mijn hele leven, 65 jaar, met dat zakkie brood naar de oever gelopen.”

De Shownieuws-ster heeft een behoorlijk schuldgevoel overgehouden aan haar ontdekking. “Ja, maar echt. Maar ik heb nog veel meer op mijn geweten hoor. Ha ha ha.”

70 euro

“Wat er ook nog bijkomt is dat ze een soort ontlasting krijgen die niet goed is voor het water en als het brood blijft liggen, komen er muizen en ratten op af. Dus wat is het gevolg? Je krijgt ook nog een boete tegenwoordig als je de eendjes brood voert: 70 euro.”

Al met al kan Patty er wel om janken. Dat deed ze aan het eind van de uitzending dan ook. Al haar opgekropte emotie kwam eruit toen haar man Antoine van de Vijver in beeld verscheen met hun twee hondjes, zo ziet u onderstaand.

Fragment

Huilende Patty:

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen