Dries Roelvink kreeg kaartje van Hugo de Jonge toen hij corona had

Dries Roelvink heeft een handgeschreven kaartje van zorgminister Hugo de Jonge gekregen toen hij verplicht thuis zat vanwege zijn coronabesmetting. Hij was daar erg vereerd mee, zegt hij op Radio Veronica.

Hugo de Jonge en Dries Roelvink © NPO

Voor RTL Boulevard gaat Dries Roelvink regelmatig op pad in Den Haag om politici te interviewen. Het levert vaak beroerde vraaggesprekjes op, maar bij de showrubriek van RTL 4 vinden ze het wel een leuke gimmick. Door zijn bijbaantje bij Boulevard kennen ze Dries inmiddels goed in de Haagse wandelgangen.

Kaart van Hugo

Dries vindt het leuk dat hij nu zó goed is met de politici, dat ze aan hem denken als hij ziek is. “Het klinkt gek, maar toen ik corona had, kreeg ik een kaart van Hugo de Jonge. Toen dacht ik: heb je daar nog zin in en heb je daar nog tijd voor? Dus niet een appje, maar een echte kaart.”

Wat stond erop die kaart? “Er stond op: ‘Dries, wat jammer dat dat virus jou nu ook te pakken heeft. Beterschap en ik zie je gauw weer in Den Haag, Hugo.’ Ik vond het geweldig, maar waar haal je de tijd vandaan? Het was echt persoonlijk geschreven. Ik heb hem ook bewaard.”

‘Geef dit aan Dries’

Dries kreeg de kaart persoonlijk bezorgd. “Ik kon niet naar Den Haag, dus een collega van Boulevard was daar. Toen heeft hij aan de overkant in de sigarenwinkel een kaart gehaald en daar heeft hij iets opgeschreven. Toen zei hij: ‘Wil jij die aan Dries geven?’ Die jongen is naar me huis gekomen en zei: ‘Ik moest je deze geven van Hugo.’ Dat was geweldig.”

Welke band heeft hij met Hugo? “Ik heb hem een keer of vijf geïnterviewd. Hij houdt ook van zingen. Elke keer als ik daar aankwam, zag hij mensen van het NOS Journaal en EenVandaag, maar koos hij voor mij. Dus we hadden wel een leuke klik en zijn haar zit ook mooi, hè?”

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen