Op1 zet balkjesblunder recht: ‘Sorry voor wie we pijn hebben gedaan’

De redactie van Op1 heeft maandagavond een behoorlijke blunder begaan tijdens het interview met advocaat Oscar Hammerstein. Aan het eind van de uitzending gingen de presentatoren door het stof.

Hugo Logtenberg en Sophie Hilbrand © Op1

Er werd met Oscar Hammerstein gesproken over zijn onthulling dat hij de anonieme advocaat van Nabil B. was, de kroongetuige in het Marengo-proces. Op de achtergrond werd echter niet Nabil B. getoond, maar zijn onschuldige broer, mét een balkje over zijn hoofd, alsof hij een crimineel was.

‘Schandalige fout’

Advocaat Royce de Vries, de zoon van, vond het een ongekende blunder. “Zitten ze nou bij Op1 een foto te tonen van de onschuldige broer van de kroongetuige waarin hij gebalkt is? Pfff”, twitterde hij direct, waarna zijn vader Peter R. de Vries het retweette.

Ook kijker Roy was in shock: “De foto was van de vermoorde broer van Nabil, een jongeman die niets met de zaak Nabil te maken had en onschuldig is vermoord, dus erg naar voor de nabestaanden. Schandalige fout van de Op1-redactie.”

Excuses

Aan het eind van de uitzending bood presentator Hugo Logtenberg zijn excuses aan voor deze blunder van de redactie. “Wij moeten nog één ding zeggen. We hebben namelijk per ongeluk een foto laten zien, begrijpen wij, van de broer van Nabil B., waarvoor onze oprechte excuses aan iedereen die we daarmee pijn hebben gedaan.”

De redactie van Op1 vindt het heel erg vervelend dat deze fout is begaan. “Dat was natuurlijk niet de bedoeling.”

Wat vindt u?

Alle polls

Catherine Keyl vindt dat Gordon wel héél erg te koop loopt met zijn nieuwe geliefde. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen